Va aduc aici un mesaj postat in clubul de astrologie de pe facebook, poate va este de folos :
Incepand de astazi planeta Mercur a intrat in perioada de “umbra” – zona de pe cercul zodiacal pe care va efectua miscarea de mers aparent retrograd intre 19 mai si 12 iunie. Acest tip de influenta astrala poate aduce disfunctionalitati in comunicare, incurcaturi in trafic, eventual in operatiunile comerciale. Rostul acestora este insa, sa exersam observarea si focalizarea si, sa ne perfectionam, antrenandu-ne.
Este important sa fim atenti la gandurile care trec in mare viteza.
Acestea ne pot orienta atentia asupra “greselii” pe care suntem in curs sa o facem.
Mai ales ca Mercur construieste cuadratura cu Neptun, saptamana aceasta si, o va construi din nou in perioada de retrogradare si apoi dupa reluarea mersului direct.
Sigur ca gradul de dificultate depinde, pentru fiecare si de aspectele cu harta natala proprie.
Dar, eu am constatat ca influentele deja lucreaza foarte intens si foarte rapid.
Exemplul personal
: am gresit din neatentie si graba (care nu ma caracterizeaza in mod normal), niste materiale pe care le-am dus la tiparit, pentru distribuire. Apoi am descoperit o greseala, si pana le-am recuperat am mai descoperit una si, pana la urma refac 90% din tiparitura – noroc ca n-a fost prea mult
… financiar paguba e foarte mica, dar am cheltuit vreo patru ore
Acest tip de influenta ne si ajuta sa intelegem mai bine, eventual mai profund dar si mai repede, lucruri care ar fi fost potrivit sa fie deja intelese si noi le-am lasat intr-o asteptare prelungita.
Acum, m-am uitat altfel la toata situatia si imi dau seama ca, dupa chestia asta, am devenit prezenta in fluxul de retrogradare al planetei Mercur. Sigur ca stiam si am luat in calcul influenta, am pus-o si intr-o schema si am inteles niste lucruri, am scris, am vorbit cu cine am avut de vorbit, dar, iesisem din “curgere” … astfel ca, acum am inteles si de ce am amanat sa refac imediat materialele … tocmai ca sa reintru in curgere, prin intelegerea situatiei si a mesajului.
Va invit sa evaluati aceste experiente, daca va intalniti cu ele si, sa nu va luptati cu ele, pana la jumatatea lui iunie.