gabrela wrote:
Mi-ai luat-o inainte, Ancuto, si mi-ai pus gandurile pe hartie: cred ca atunci ai iertat cand nu te mai scocioraste nimic pe dinauntru cand iti amintesti de situatia si persoana respectiva.
Si daca rana se vindeca pe masura ce te detasezi fata de agresor, atunci E SIMPLU (?!): te implici in actiuni, ganduri care te fac sa te detasezi. Teoretic e simplu.. practic.. mai greu..
Si asa devine foarte simplu de inteles 'atasamentul' de care vorbesc Lazarev si multi altii.. Precum si faptul ca singura ta 'legatura' puternica (ca sa evit cuvantul 'atasament') trebuie sa existe intre tine si Dumnezeu, care e stabil si vesnic.. ca sa nu mai spun 'acolo, intotdeauna cand ai nevoie de El', atotputernic, si pe care te poti baza!
Am ezitat sa raspund imediat - fara o motivatie logica
- si intre timp am gasit o formulare mai obisnuita si mai usor accesibila pentru idee ade atasament.
In general oamenii resping aceasta idee - eu ? nu , eu nu sunt "atasat" de nimic si de nimeni
- dar, recunoastem atasamentul prin atentia pe care o acordam subiectului ce face obiectul atasamentului.
Cand constatati ca o persoana sau un scop va ocupa mintea, fara sa va faca sa va simtiti in largul vostru, poate fi vorba de atasament. De regula ne preseaza, sau ne ambitioneaza, devenim competitivi (mai mult decat energici sau voluntari) si apare o emotie ... ca o grija.
Eu cred ca zilnic dezvoltam si vindecam atasamente.
Unele insa se adancesc si le gestionam mai mult timp.
Eu mai cred ca fiecare atasament produce o rana la un moment dat; si fiecare rana are ca si cauza si o farama de atasament.
Mai dezbatem
iar ideea rana-atasament va deveni probabil o postare.