Gânduri neptuniene
- Detalii
- Publicat: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 19:11
- Scris de Anca Tautu
Pentru ca planeta Neptun revine in mers direct in semnul Pestilor, pentru ca Mercur retrogradeaza in semnul Sagetatorului si, va forma din nou conjunctia cu Jupiter si trigonul la Chiron (din Pesti) si, pentru ca pe 5 decembrie Grupul Astro Mercur implineste cinci ani de activitate continua, va invit intr-o calatorie printre ganduri neptuniene, in cadrul rubricii “Ganduri printre randuri” de pe site Astro Mercur, unde apar ganduri si algoritmi extrase din materilele grupului Astro Mercur.
Lansam aici si pe pagina Astro Mercur, pana pe 6 decembrie - ziua lui Mos Neculai si, ziua cand Mercur revine la mersul direct - un gand in fiecare seara, in jurul caruia, lasam in miscare libera cateva idei care, sa lucreze peste noapte, astfel incat sa dobandim ceva mai multa claritate.
Primul gand care s-a instalat in aceasta inlantuire, in ideea de a fi transmis acum, este :
#1. Daca ti se pare ca nu stii, alege sa stii, alege realitatea in care stii.
Pornim de la ideea ca gandul si starea interioara genereaza materializarea a ceea ce noi numim realitatea proprie.
Alegand sa stim, ne plasam deja, energetic, in fluxul sincronicitatilor cu care operam in acea realitate in care stim. Se instaleaza apoi, la un moment dat, gandul care ne aduce claritatea si, realizam ca stim :)
Este important sa ne pastram acolo, de la un pas la urmatorul. Starea interioara ne pastreaza in acel flux, sau ne scoate de acolo, dupa cum suntem sau nu suntem atenti si ... linistiti.
Stim aceste lucruri, stim ca acolo, in interior, exista tot ce avem nevoie sa stim. Si, stim ca de acolo aducem la suprafata indrumarea.
Va indemn sa lucrati cu aceste idei ca si cum ati aplica o procedura tehnica.
Dincolo de idei, de filozofia conceptului cu care lucram deja, exista un mecanism, pe care il putem folosi constient. Nu vom descifra in totalitate mecanismul, oricat l-am studia. Important este sa-l folosim, sa-l alimentam cu gandul clar, simplu, scurt (algoritmul) si cu starea in care stim (ca functioneaza si, ca materializam).
#2. Alege pasul, daca-l simti, chiar daca nu-l vezi.
Alegand pasul, incepi sa vezi cum il faci si, la un moment dat vei simti momentul potrivit sa-l faci.
Acesta este exercitiul care te antreneaza sa alegi cu inima, dupa ce ai dezbatut in mintea ta, ceea ce era de analizat si cantarit.
Dincolo de analiza ta, pot exista variante de lucru pe care nu le-ai vazut, pana acum. Poate fi o cale noua, sau poate fi un mod nou de a merge pe calea ta, pe care mergi deja.
Alegi dupa cum simti chemarea si, apoi, se “descarca” logica alegerii, pe masura ce mergi pe drum.
Alege pasul, daca-l simti si, vei sti cand si cum sa-l faci, pentru ca folosesti deja gandul #1 – stii ca vei sti cand si cum sa pasesti, in fiecare moment potrivit pentru fiecare pas, ales astfel.
#3.Ca sa poti fi cine esti, desprinde-te de cine ai fost. Recunoaste ca ai mai crescut, intre timp.Poti sa te uiti altfel la tine?
Puteti privi experientele pe care le derulati, ca pe o ocazie de a face o „automodelare” a personalitatii voastre.
Poate iesiti din scenariul ca ceilalti va modeleaza, va schimba , va transforma, va controleaza.
Voi faceti asta, in masura in care alegeti, deci, nu aveti cu cine sa va luptati.
Este efortul si exercitiul vostru.
Voi acceptati si alegeti sa faceti efortul si, voi reusiti.
Deci, este rezultatul vostru ... si cand cresteti, dar si cand nu cresteti.
Puteti face alegerea prin care cresteti.
De fapt, stim ca asta facem, materializam cresterea, chiar daca nu vedem prea clar, intotdeauna, nici procesul si nici rezultatul.
Prin urmare, alegem cresterea, stiind ca asta facem, crestem.
Astfel, suntem mereu cine suntem, desprinzandu-ne de cine am fost.
#4. Uneori traversam timpul potrivit pentru a actualiza ceea ce stim ca stim. [tocmai pentru ca am ales realitatea in care stim – cu gandul #1]
A putea fi important sa facem o schimbare de perceptie, privind inspiratia.
Ce inseamna (pentru mine) inspiratia ?
Cum o primesc ? Cum o folosesc ?
Ar putea fi important sa ne gandim la aceste lucruri pentru ca, putem considera ca primirea (descarcarea) potentialului se face in doua etape :
- Faza inconstienta – cand totul se deruleaza la nivel energetic.
- Faza inspirationala – cand apar ideile, cand cad fisele, cand se leaga informatiile intr-o schema „logica”.
Prin urmare, indiferent de cum va raspundeti la intrebarile de mai sus, ar putea fi potrivit sa folosim un astfel de algoritm:
Primesc si folosesc inspiratia – transmisa de echipa mea energetica.
Acest lucru inseamna sa accept actualizarea a ceea ce stiu ca stiu, pe un nivel nou de manifestare.
Ar insemna ca in aceasta manifestare sunt cine sunt acum, pentru ca am ales acest lucru, lasandu-ma inspirat, tocmai pentru ca, am ales sa stiu.
#5. Când ai îndoieli, amintește-ți că știi. [pentru ca ai ales asta, cu gandul #1]
Și folosește gândul #2.
Indrumarea interioara si ascultarea sufletului sunt instrumente pe care le avem la indemana. Folosindu-le, pasii mai mici sau mai mari pe care-i facem in experientele noastre zilnice, lucreaza de fapt asupra largirii constiintei noastre.
Un efect din ce in ce mai vizibil ar fi ca, devenim mai prezenti in “momentul prezent”. Folosim din ce in ce mai bine realitatea momentului, pe masura ce aceasta se deruleaza sub ochii nostri.
Cand apare indoiala, nu inseamna ca nu sunteti pregatiti sau ca nu faceti fata. Este vorba despre a avea incredere in ghidare, pentru a folosi potentialul momentului, al exercitiului.
Potentialul este oferta Universului.
Indoiala diminueaza accesul la aceasta oferta.
Faceti diferenta intre indoiala care arata lipsa de incredere in pasul ales si, rezerva/retinerea care, functioneaza ca semnal interior si care, ne opreste in fata unui pas nepotrivit. Sunt stari diferite. Indoiala se naste din argumente. Rezerva se instaleaza fara justificari.
#6. Știi că ești mai mult decât vezi. Amintește-ți, că știi și că ești.
Va indemn sa va jucati cu ideea de “spatiu energetic propriu”. Poate fi de folos sa alocam acestui concept o imagine foarte concreta, palpabila.
Incercati sa deveniti constienti de “aura” voastra si de spatiul in care produceti efecte, de orice tip – mental, emotional si afectiv, precum si efecte fizice (materiale).
Noi maturam cu aura noastra spatiul din jur si ne raspandim Lumina (propria vibratie) pe toate directiile.
Spatiul propriu energetic este zona de lucru, in interiorul careia experimentam si, o folosim dupa cum o “mobilam”, in mod similar folosirii unei case. Ceea ce pastram in acest spatiu, ca stare, sentiment si emotie, devine, la momentul potrivit, experienta in realitatea proprie, prin procesul de materializare.
#7. Poate ca nu putem iubi la fel pe orice directie. Putem insa iubi diferit, pe toate directiile.
Atasamentul relational aduce in mintea noastra constienta “obiectul” atasamentului, pe celalalt. In acel moment noi alimentam conexiunea energetica prin care, transmitem starea noastra, celuilalt. La capatul conexiunii, celalalt va simti o “presiune”, fara sa stie de ce, daca noi am dezvoltat un atasament, sub orice forma. Aceasta presiune il va determina sa se indeparteze cumva, inconstient. Rezultatul va fi intensificarea conexiunii si a presiunii, ca reactie a noastra la observarea distantei. Si, astfel ne adancim in atasament pana cand suferinta, sub diferite forme, devine destul de puternica pentru a ne dori desprinderea, pe care o motivam rational, bazandu-ne pe emotiile negative ce ne alimenteaza “suferinta”.
Putem intrerupe acest circuit. Iubirea sanatoasa ar trebui sa ne elibereze de orice nevoie .Este starea in care stii ca este vorba despre ce simti tu, fara legatura cu ce simte celalalt. Poate ca nu putem iubi la fel pe orice directie. Putem insa iubi diferit, pe toate directiile.
#8. În fiecare moment, ai acces la întreg potențialul pe care-l poți gestiona, chiar atunci.
Ce și cât alegi? Ce și cât primești?
Traversam uneori intervale de timp (sau chiar momente) cheie, de implicare in programul de viata negociat si acceptat, implicare care, genereaza un curs de crestere personala. Putem considera ca participam la o licitatie pentru atribuire de „sarcini”. Putem considera ca in structurile noastre energetice se „descarca programe”.
Se pune astfel problema compatibilitatii propriei vibratii cu vibratia programelor disponibile a fi de descarcat, intr-o anume etapa, la un anumit moment.
Prin urmare, ar fi potrivit sa ne preocupe ridicarea propriei vibratii si, mentinerea vibratiei pe un nivel cat mai inalt pentru cat mai mult timp, pentru a primi programe/sarcini cat mai „luminoase”.
Intr-un astfel de moment, avem acces la intreg potentialul pe care-l putem gestiona, chiar atunci. A gestiona insemnand aici, in acest context, a folosi pentru a creste.
Noi accesam potentialul pe care, credem noi ca-l putem valorifica – „credem”, insemnand aici, in acest context, tot ceea ce consideram valabil, posibil.
Prin urmare, putem cere (si accesa) un anumit potential, in functie de planurile noastre pentru materializare.
Si, putem cere si primi (accepta), intreg potentialul pe care il putem gestiona in acel moment, fara un plan anume, stiind insa ca : fiind mai mult decat vedem, am ales realitatea in care „stim” si, am ales pasul potrivit.
#9. Uneori ne straduim din greu sa implinim o alegere careia i-a trecut timpul. Ne-ar fi de folos sa ne reorganizam restabilind prioritatile, in orice moment, pentru ca intre timp, de la un moment (de referinta) la altul, crestem si, unele alegeri nu ni se mai potrivesc.
Exersand prezenta constienta ne antrenam de fapt pentru a putea folosi toate resursele pe care le avem la dispozitie, in orice moment. Va indemn sa reveniti asupra intrebarii “Ce fac eu acum ?” si apoi “De ce fac ce fac ?”
Este posibil ca mai intai sa va oferiti raspunsul nascut din rutina sau din judecata, fundamentat logic. Cautati adevaratul raspuns. Recunoasteti adevarata motivatie precum si adevarata intentie.
Ne putem reorganiza, putem reaseza starea si gandurile, putem adapta viziunea la momentul prezent si la cine suntem, acum, desprinzandu-ne de cine am fost in momentul unor alegeri care, nu ne mai duc unde am inteles intre timp ca vrem sa ajungem.
Este bine sa facem acest exercitiu permanent, o vreme, pana ne obisnuim sa ne orientam atentia si puterea gandului in momentul prezent – acesta este un lucru important in procesul de materializare constienta.
#10. Ceea ce “stiu” imi ocupa atentia.
Atentia noastra asupra unui subiect mentine activ programul care l-a materializat in realitatea noastra. Ceea ce “stiu” imi ocupa atentia. Acest lucru este valabil si cand stiu ca nu stiu.
Deci, ce stiu? Si ce nu stiu?
Nu este vorba despre a cunoaste ci, despre ce anume am stabilit ca este posibil si “adevarat” in realitatea mea.
Oricand este un timp potrivit sa deschidem si mai mult fereastra mintii. Pot alege sa “trec pe urmatorul nivel de folosire a mintii.”
Deci, FOLOSIM MINTEA. STIM ca asta facem. Daca va este de ajutor, priviti mintea voastra ca pe o “aplicatie” sau ca pe un “gadget”.
#11.Folosesc fluxul sincronicitatilor.
Ma repozitionez continuu in acest flux prin alegerile pe care le fac urmand indrumarea pe care o primesc – pentru ca folosesc gandul #1 si gandul #2, pe care se construiesc toate celelalte “ganduri”.
Stiu ca fiinta intreaga, energetica, reprezentata prin omul care sunt, se reorganizeaza permanent in interactiune cu realitatea (proprie), ca un mecanism component al marelui mecanism ce inglobeaza tot ceea ce exista – nu numai ceea ce cred eu ca exista.
Iar reorganizarea se face astfel incat valorific intreg potentialul disponibil, respectand logica divina.
Logica mea se extinde si integreaza logica divina pe masura derularii experientei.
#12. Crediteaza chemarea si urmeaz-o. Pe drum, vei intelege.
Crezi in chemarea pe care o simti? Crezi in ce faci astazi? si in planul pe termen lung? Crezi in ce faci acum? ... ai inceput sa gandesti despre ce si cum crezi? :)
Cand vrei sa raspunzi la intrebarile acestea, ar fi potrivit sa nu gandesti, prea mult. Gandeste inainte de a te intreba :) gandeste cand faci analiza posibilitatilor, cand faci planurile, cand inventariezi resursele.
Apoi, simti increderea, deplina sau nu.
Dupa ce ai recunoscut ce simti, mai apre cate un test, care aduce intrebari pentru mintea ta. Iar tu iti amintesti ce simti.
Cand crezi, stii asta. Este o stare pe care n-o poti argumenta. Doar o simti si, te bazezi pe ceea ce simti.
Crediteaza chemarea si urmeaz-o. Pe drum, vei intelege.
#13. Sunteti purtatorul de cuvant in planul fizic , al echipei voastre, energetice.
Deci, nu sunteti singuri.
Lasati echipa sa participe si sa se bucure de experienta alegerii voastre, comune.
Si va mai indem sa pastrati constienta realitatii extinse, pe verticala si pe orizontala – a lumilor mai inalte precum si a existentelor simultane, “paralele” – in ideea de a descoperi cat mai mult, daca vreti sa vedeti si sa intelegeti.
Cu cat mai larga este imaginea /viziunea, cu atat mai mult putem interveni constient in procesul de constructie, punctual si cu impact.
Alegeti cu curaj sa participati in proces si veti vedea cum apar indiciile si instrumentele.
Facem acest exercitiu stiind ca ne aflam in miezul lucrurilor pe care le construim noi, stiind ca :
primim indrumarea pe care o cerem
folosim indrumarea pe care o primim,
potrivim lucrurile prin starea pe care o avem
miscam energiile prin ceea ce simtim si gandim.
Construiti simplu, scurt, la obiect, intrebarile voastre.
Formulati la fel si alegerile pe care le faceti, cerand semnul (raspunsul) care sa va arate cum va puteti potrivi in fluxul sincronicitatilor.
Miscati-va constient ca sunteti in flux, constient ca va potriviti in flux – chiar daca nu stiti cum si cand se face potrivirea.
Fiecare gand este un “algoritm” mai mult sau mai putin eficace.
Fiecare gand reorganizeaza energia.
Putem potrivi gandurile astfel incat sa construim constient.
Daca gandul se naste cu convingere, energiile se misca cu forta, cu viteza, pe directia clara a gandului.
Daca gandul se naste fara convingere, energiile se misca in “deriva” dupa cum fluctueaza starea noastra.
Astfel, starea cu care folosesc un algoritm, misca energia.
Poti formula un algoritm foarte bun, dar sa-l folosesti cu indoiala.
Energia va urma indoiala (ceea ce simti) si nu sensul algoritmului.
De aceea in prima faza algoritmul actioneaza asupra starii noastre.
Repetandu-l ajungem sa credem.
Dupa ce credem, devine inutila repetarea. Este suficienta alegerea.
Aegerea si starea imprima directia si forta de materializare.”
Dupa formularea algoritmului, toti parametrii constructiei noastre energetice se adapteaza pentru a materializa algoritmul. Acest lucru se produce in masura creditarii. Pe pilot automat, la fel cum respiram.
Aici sunt mai multe ganduri printre randuri.
Spor maxim pana maine seara :)