• Intra in GRUP
  •  
    Iesire
    Welcome, Guest
    Username: Password: Remember me
    Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
    We welcome all new members and hope to see you around a lot!
    • Page:
    • 1
    • 2

TOPIC: 9 - 15 februarie 2015

9 - 15 februarie 2015 9 years 9 months ago #367

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    • Thank you received: 321
    Poftiti va rog :)
    Incercati chiar de maine sa faceti CEVA pentru voi si pentru planurile voastre.

Mi-a venit acum in minte sa va povestesc aici un vis pe care l-am avut acum vreo doi ani cred, sau poate mai mult, cam de cand mi-am pus problema "materializarii" la modul foarte concret :

Eram in fata unei mese rotunde foarte mare, singura si, pe masa era un castron de ceramica in care era ceva de mancare, dar nu era in fata mea ci, undeva pe marginea mesei.
    Masa se putea roti si, in fata mea cumva sub masa si in lateral, catre mine, era un mic mecanism, similar mecanismului pinion-roata dintata si o manivela - pentru cine nu stie : in fata mea era un fel de roata muult mai mica decat masa (cam 1:100) pe care o puteam invarti cu o manivela si astfel se invartea si masa si puteam aduce castronul in fata mea.

Ideea era deci, sa aduc castronul la mine si nu sa ma misc eu in jurul mesei ca sa ma asez in fata castronului.
    Iar efortul meu era foarte mic rezultand un efect mult mai mare comparativ cu efortul - masa era mare, de lemn, groasa, cam ca pentru 20 de persoane cel putin.
    Castronul era acolo, trebuia doar aliniat pe directia mea.
    Eu faceam asta - pentru ca vroiam castronul, vroiam sa fac "asta" - adica sa actionez mecanismul si sa misc masa, sa aduc castronul pe directia mea. Nu stiu daca mancarea in sine era scopul ci, de fapt, actiunea era importanta pentru mine in vis, modul in care faceam actiunea respectiva, modul in care potriveam castronul in fata mea era de fapt lucrul important pe care il faceam eu acolo.

Cam asa e si cu materializarea lucrurilor din viata noastra.
    Efortul important este cel din planul constiintei - claritatea, focusarea, increderea, chestiuni care se fac "stand degeaba" :) fara efort fizic ... doar prin intelegere si implicare afectiva.

Spor maxim va doresc si va astept cu impresii personale.
    anca
    Last Edit: 9 years 9 months ago by adminanca.
    The administrator has disabled public write access.
    The following user(s) said Thank You: corina, Diana

9 - 15 februarie 2015 9 years 9 months ago #368

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    Revin la ideea folosirii PP - puterea personala - si incerc sa spun niste lucruri mai direct :)

- insist pentru ca perioada urmatoare, pana la Paste, poate fi cea mai importanta pentru noi, din acest an.

- oricum, traind asta facem : folosim puterea personala, in fiecare moment, in fiecare actiune, in fiecare gest.

- putem intelege PP si ca fiind impletirea (NU suma) in modul optim fiecarui moment a tuturor abilitatilor noastre si a instrumentelor pe care le avem la dispozitie.

- ne intalnim acum cu teste care ne vor plasa pe un anumit curs, in continuare, in functie de cum le abordam si le depasim - oricum le depasim, depinde doar cum.

- folosm PP si atunci cand construim si atunci cand demolam.

- amintiti-va ca orice faceti, folositi PP.

- deci pot sa o activez constient, la un anumit nivel, inainte de o anumita actiune, intr-o interactiune, intr-o discutie ... orice as face, chiar cand "gandesc".

Activez acum Puterea Mea Personala (PMP) pentru a traversa in modul optim aceasta ....... situatie, experienta, dialog, negociere, ....

sau pentru a realiza in modul optim aceasta ....... (obiectivul vostru - lucrare (de orice tip), calatorie, vindecare, incarcare, .... etc.

Eventual construim impreuna aici ce algoritm alegeti voi, pentru diferitele voastre obiective.

Este important sa intelegem pana la constientizare, ca asta facem in flux continuu, ne folosim PP.
    Acum este un interval de timp in care poate fi potrivit sa experimentam acest lucru, constient.
    Exercitiul este simplu si daca "intelegem pana la constientizare" acest lucru apoi subconstientul va lucra pe pilot automat. PP va functiona optim iar, in momentele importante va veti aminti sa reactivati constient PP si veti obtine si mai mult impact asupra mediului.

Cand spun sa "intelegem pana la constientizare" inseamna ca intelegerea rationala depaseste limitele logicii si capata un sens de "adevar" care face parte din mine. Simt acel adevar si nu mai am nevoie de argumente care sa ma convinga.
    anca

9 - 15 februarie 2015 9 years 9 months ago #369

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    Fac si o completare la visul din celalalt mesaj :

In vis, mancarea mai are si sensul de "informatie".

Si, important era sa "folosesc" mecanismul.
    Ar fi fost mult mai usor sa ma asez in fata castronului.
    De fapt nici nu stiu ce era in castron :)
    Preocuparea mea era sa inteleg functionarea mecanismului si sa-l folosesc - ca sa am acces la castron (informatie).
    Pentru ca nu este suficient sa ai acces la informatie ci, sa o folosesti ca sa faci ce ai tu de facut.
    anca

9 - 15 februarie 2015 9 years 9 months ago #370

• corina
    • corina's Avatar
    • Senior Member
    • Thank you received: 61
    Da...eu sunt testata chiar zilele astea..
    Intr-o situatie cu o ruda in varsta care are sau pretinde ca are nevoie de ajutor. Eu simt (desi nu pot sa bag mana in foc ) ca e si ceva santaj emotional si ma simt ca intr-un cleste...clar trebuie sa fac lucruri care nu imi plac si probabil trebuie sa schimb doar atitudinea mea fata de situatie ... PP in actiune cand dam de greu..
    Se reactiveaza si imagini din copilarie cand parintii se dau deoparte si nu simt nici un sprijin din partea lor...macar acum nu mai cred ca e ceva gresit la mine...o fii si asta un pas inainte..
    Clar sunt vremuri foarte interesante si incerc sa le si sa ma observ cu calm B)

9 - 15 februarie 2015 9 years 9 months ago #371

• corina
    • corina's Avatar
    • Senior Member
    • Thank you received: 61
    Ma uit ca am scris ca "trebuie" si " lucruri care nu imi plac" deci m-am programat pe ceva neplacut din start :)
    Hmmm...ma intreb daca nu cumva merg dupa o idee preconceputa ( ca sunt folosita fara sa vreau ) ...ma mai intreb daca nu cumva sunt lipsita de compasiune...cert e ca nu deslusesc inca indrumarea..
    Testul e foarte tare :unsure:
    The following user(s) said Thank You: Diana

9 - 15 februarie 2015 9 years 9 months ago #372

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    corina wrote:
    Ma uit ca am scris ca "trebuie" si " lucruri care nu imi plac" deci m-am programat pe ceva neplacut din start :)
    Hmmm...ma intreb daca nu cumva merg dupa o idee preconceputa ( ca sunt folosita fara sa vreau ) ...ma mai intreb daca nu cumva sunt lipsita de compasiune...cert e ca nu deslusesc inca indrumarea..
    Testul e foarte tare :unsure:

Tu chiar azi ti-ai gasit sa te lamuresti cand Mercur revine in mers direct ? :)
    Asteapta noaptea macar :)

Suntem folositi doar daca ne lasam folositi.
    Si daca am fost folositi inseamna ca am permis noi asta.
    Este o vorba, ca sa facem haz de necaz - nebun nu e ala care cere :))

Eu folosesc mereu - daca-mi amintesc :)) - ideea urmatoare :

Daca e treaba mea sa fac "asta" atunci o sa vad cumva - si urmeaza sa "se potriveasca" ceva in fata mea (sau in mintea mea) care imi arata daca da sau nu.
    Daca nu e treaba mea sa fac asta atunci o sa treaca pe langa mine (sau o sa trec pe langa ...)
    Poate sa apara altceva care sa ma extraga din situatia aceea si sa ma plasezez in alta in care chiar sa trebuiasca sa ma implic.

Am vorbit despre asta in atelierul Varsatorului pe care vi l-am promis si pe care nu l-am putut prelucra ca sa-l pun pe site. Inca ma straduiesc sa descifrez programul de inregistrare-prelucrare audio - am uitat sa opresc inregistrarea si mai am la final vreo 15 minute de discutii personale, pe harta cuiva, pe care nu este potrivit sa le fac publice.
    Dar am facut niste concluzii pe blog.
    anca
    The following user(s) said Thank You: corina
    • Page:
    • 1
    • 2
    Time to create page: 0.109 seconds