radu wrote:
Buna seara si bine v-am gasit
Am citit buletinul astral si ma gandeam ca a fost saptamana interesanta.
Pe 23 , cand Mercur era in opozitie cu Pluto , la orb de 2 grade , am fost nevoit sa mediez/ impac/ conciliez intre un nativ Rac si unul Capricorn. Cei doi au un pic de opozitie in hartile natale, Racul are Soarele la 17 grade in conjunctie cu Marte si cu Uranus, iar Capricornul are Soarele la 20 grade in conjunctie Venus si Mercur. Solutia pe care am ales-o a fost sa privesc si sa ascult cu detasare si cu atentie problemele fiecaruia si apoi sa incerc sa explic fiecaruia, separat, punctul de vedere al celuilalt. Se poate ca eu sa fi fost ajutat de Saturn in trigon cu Mercur, cred, inca nu simt efectul planetelor transpersonale
, dar ma gandesc la felul cum am actionat: cu rabdare , cu detasare, cu atentie la argumente. Marte la 28 de grade in Balanta facea atunci un sextil cu Marte Natal la 29 in Leu si nu stiu daca si asta a contribuit la reusita mea. Daca a fost o contributie poate a fost prin faptul ca atunci cand disputa era mai aprinsa eu am reusit sa imi pastrez calmul si detasarea.
Bun sosit printre noi si multumim pentru mesaj, Radu.
Eu cred ca aspectul cu Saturn te-a ajutat sa-ti asumi rolul de mediere, tu fiind pentru fiecare din cei doi, "sfatuitorul" de moment. Aspectul dintre Marte in tranzit si Marte natal ti-a adus "posibilitatea" de a face acest exercitiu. Daca era trigon, probabil ca unul din cei doi te-ar fi atras in "actiune" sau poate ca altcineva, din afara "scenei", dar aparea clar actiunea ta, mult mai vizibila.
Opozitia Mercur-Pluton eu o vad ca provocarea careia tu i-ai facut fata, folosind energia de tip Mercur asa cum "trebuia" - in sensul de a te alinia la acea vointa superioara care gestioneaza "totul".
Din punctul meu de vedere, ai folosit constructiv influentele astrale.
Undeva trebuie sa mai fie un aspect sau mai multe, care sa reflecte orgoliul tau in actiune, sau incapatanarea, care, te-ar fi abatut de la aceasta solutie pe care ai adoptat-o pana la urma.
In astfel de situatii este importanta analiza de dupa, care te duce pana in miezul constientizarii, precum si "gandirea" ta de dinaintea exercitiului - eventual ceea ce gandeai despre fiecare si despre colaborarea dintre voi.
Spor maxim tuturor