• Intra in GRUP
  •  
    Iesire
    Welcome, Guest
    Username: Password: Remember me
    Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
    We welcome all new members and hope to see you around a lot!

TOPIC: 7-13 iulie 2014

7-13 iulie 2014 10 years 4 months ago #191

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    • Thank you received: 321
    poftiti va rog
    anca
    The administrator has disabled public write access.

7-13 iulie 2014 10 years 4 months ago #192

• alia
    • alia's Avatar
    • New Member
    • Thank you received: 3
    Poftim, poftesc. :)

Am exersat parcă fiecare rând din buletinul astrologic. Mai ales cel cu orgoliul. Ce-a mai durut!

Am vrut să controlez și am crezut că gestionez cu brio informația care ajunge la partener, informația legată de trecut. Am crezut că așa se protejează partenerul, că așa mă protejez și că mențin relația doar în prezent refuzând să povestesc lucruri, să dau nume. Viața mi-a arătat că se poate afla orice, că nu pot controla nimic și a durut. :) Sper din tot sufletul să-mi fie din ce în ce mai clar ce lecție a fost asta, s-o pot accepta și învăța.

O relație în care există setări zilnice (încheiate cu ceartă) mai poate exista speranța de potrivire la un moment dat? Se epuizează oare la un moment dat disputele izvorâte din cât de diferiți sunt partenerii? Se poate ajunge la un numitor comun în timp sau ne chinuim până la epuizarea noastră (nu a subiectelor)? :)

7-13 iulie 2014 10 years 4 months ago #194

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    • Thank you received: 321
    alia wrote:
    Poftim, poftesc. :)

Am exersat parcă fiecare rând din buletinul astrologic. Mai ales cel cu orgoliul. Ce-a mai durut!

Am vrut să controlez și am crezut că gestionez cu brio informația care ajunge la partener, informația legată de trecut. Am crezut că așa se protejează partenerul, că așa mă protejez și că mențin relația doar în prezent refuzând să povestesc lucruri, să dau nume. Viața mi-a arătat că se poate afla orice, că nu pot controla nimic și a durut. :) Sper din tot sufletul să-mi fie din ce în ce mai clar ce lecție a fost asta, s-o pot accepta și învăța.

O relație în care există setări zilnice (încheiate cu ceartă) mai poate exista speranța de potrivire la un moment dat? Se epuizează oare la un moment dat disputele izvorâte din cât de diferiți sunt partenerii? Se poate ajunge la un numitor comun în timp sau ne chinuim până la epuizarea noastră (nu a subiectelor)? :)

Depinde ce inseamna potrivire :)
    Teoretic se poate orice, si practic de asemenea - eu asa consider, dar totul depinde de efortul pe care il facem, fiecare, si de perceptia fiecaruia asupra efortului.

Subiectele vor exista mereu, depinde de cum ne consuma sau nu prezenta subiectelor

Si depinde cum se simte fiecare, facand efortul.

Eu am avut ocazia sa fac efort fara implinire personala, dar si efortul care mi-a adus implinirea si, m-am bucurat ca am renuntat la prima situatie, chiar daca destul de tarziu.
    Dar pentru fiecare experienta este altfel.
    Si nimeni din afara nu va sti sa ne spuna ce sa facem si nici nu trebuie sa ne spuna altcineva.
    Ajungem intr-un moment in care chioar o sa stim ce avem de facut.
    Cei din jur doar ne pot ajuta sa ne punem toate intrebarile.
    anca
    The following user(s) said Thank You: alia

7-13 iulie 2014 10 years 4 months ago #195

• Christine
    • Christine's Avatar
    "Am vrut să controlez și am crezut că gestionez cu brio informația care ajunge la partener, informația legată de trecut. Am crezut că așa se protejează partenerul, că așa mă protejez și că mențin relația doar în prezent refuzând să povestesc lucruri, să dau nume.

bine ca ti-ai dat seama, ca recunosti, ca ai inteles ca n-a fost bine si... atat, gata. nu te lasi in regrete sau autoculpabilizare. nu-i asa ca data viitoare nu mai faci? nici macar daca ai considera ca trebuie sa-i ascunzi ca ai cumparat perdele?

Viața mi-a arătat că se poate afla orice, că nu pot controla nimic și a durut. :) Sper din tot sufletul să-mi fie din ce în ce mai clar ce lecție a fost asta, s-o pot accepta și învăța.

ti-a aratat ca se poate afla orice, pentru ca exista in tine inclinatia de a ascunde lucruri, deghizata in pretextul protectiei. era normal sa-ti vina ajustarea. dar asta e minunat. daca te lasa asa si nu intelegeai nimic inca 20 de ani?

speranta de armonizare vrei sa zici...pentru ca acum, pentru cum sunteti fiecare dintre voi in parte, sunt convinsa ca sunteti foarte potrivit fiecare pentru ce are celalalt de invatat, de ajustat, de cizelat, de rafinat, de corectat etc...
    disputele...eu iti sugerez sa faci un exercitiu. cand se ivesc momente de genul, respira si gandeste-te cinci secunde NU la ce discutati, ci la ultima poseta pe care ai ochit-o la mall. sau la o jucarie preferata din copilarie, cu care dormeai. sau la ceva ce chiar iti place. (de fapt, nu cinci secunde, vreo 10... hai douazeci...de minute :woohoo:

schimba-ti starea si ai incredere in tine!
    Time to create page: 0.105 seconds