• Intra in GRUP
  •  
    Iesire
    Welcome, Guest
    Username: Password: Remember me
    Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
    We welcome all new members and hope to see you around a lot!

TOPIC: 14-20 decembrie 2015

14-20 decembrie 2015 8 years 11 months ago #605

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    • Thank you received: 321
    Salutari tuturor,
    Din motive tehnice, (de calculator) deocamdata o sa inserez aici buletinul saptamanii urmatoare.

Buletinul energetic 14-20 decembrie 2015

Suntem in prima saptamana a ciclului pe care l-am inceput la Luna Noua in semnul Sagetatorului – vineri 11.12.2015. Faza de Luna Plina se formeaza vineri 25 decembrie, cu Luna in semnul Racului gradul 3.

Acum inteleg de ce a aparut „acceptarea” ca subiect de discutie in grupul de pe facebook, in cursul acestei saptamani. Am adus si pe Forum discutia din grupul facebook.

Zilele urmatoare este posibil sa traversam cateva teste. Deja lucram cu aceste influente inca de la Luna Noua cand, am intrat intr-o faza de cercetare spirituala, fiecare dupa cat simte si crede ca-i poate fi de folos acest lucru.
    Am ajuns acum in miezul cercetarii :) si se pune problema daca acceptam noul orizont, perceptibil, sau daca ramanem in vechea forma.
    Gandirea poate deveni foarte profunda iar noi este posibil sa avem o perceptie a drumului, pentru momentul prezent.

La sfarsitul saptamanii trecem un test de incredere, poate fi vorba chiar despre un moment critic in procesul de evolutie ... a pasi inainte doar cu incredere, fara certitudini.
    Vorbim despre :
    cuadratura Soare – Jupiter care se formeaza la grad perfect luni (conjunctia a fost pe 27 august, la gradul 3,26 Fecioara)
    cuadratura Soare – NN care se formeaza la grad perfect vineri (conjunctia a fost pe 24 septembrie, primul grad Balanta).

Avem ocazia sa vedem ce anume este important de transformat in noi si, sa acceptam transformarea. Am constientizat subiectul transformarii (al acestui ciclu Soare-NN) la momentul conjunctiei. Acum vedem cum stam, vedem daca si cum ne-am abatut de la ceea ce era de facut.
    Mai intai avem ziua de luni in care putem iesi dintr-o anume limitare de manifestare a personalitatii, apoi pana vineri ne adaptam la noua forma – daca am acceptat-o.
    Putem folosi influentele aspectelor pe care le face Soarele cu harta natala.
    Dar, in general vorbind, este vorba despre o viziune clara, pragmatica, de utilitate practica, pe domeniul de viata tranzitat de Soare, pe harta natala.

Dupa (si simultan, de fapt, cu) acest exercitiu, sambata intram intr-un ciclu nou Mercur-Pluton.
    Fiecare conjunctie (anuala) Mercur-Pluton reprezinta o revolutionare a gandirii.
    Practic ajungem la o abordare noua a domeniului de viata in care se produce aceasta conjunctie – acum la gradul 14,37 Capricorn.

Este momentul in care :
    Ne desprindem de niste conceptii depasite de nivelul la care experimentam.
    Extindem capacitatea de gandire la maximul posibil al momentului – nivel pe care vom lucra in ciclul pe care il incepem acum si pe care il dezvoltam pana la conjunctia urmatoare, de anul viitor.

Particularitatea momentului consta in faptul ca mercur va reface conjunctia cu Pluton in perioada retrogradarii, deci avem o experienta in trei pasi, cu Mercur direct, retrograd (21 ianuarie) si iar direct (30 ianuarie).

Este o faza de observare si analiza, acum, urmand sa reevaluam situatiile in perioada retrogradarii si, sa luam decizii finale dupa reluarea mersului direct al planetei Mercur. Sau vom adapta-optimiza deciziile pe care le luam acum, pana in februarie – Mercur va iesi din umbra (de pe segmentul de zodiac pe care retrogradeaza, pe 14 februrie).

Si, simultan traversam faza de sextil Venus-Pluton – joi 17 decembrie. Ne apropiem de finalul ciclului Venus-Pluton care a inceput pe 20 decembrie 2014, cu conjunctia la gradul 12,45 Capricorn.
    Acum avem ocazia sa intelegem ce putem corecta si optimiza in ciclul urmator care va incepe la conjunctia urmatoare, pe 16.02.2016, la gradul 16,16 Capricorn.

Conjunctia Venus-Pluton reprezinta un moment de inchidere – deschidere de ciclu relational prin care ceea ce ne tine pe loc se poate sfarsi, termina, in modul optim pentru toti implicatii, astfel incat sa ne angajam in (sa renastem prin) experiente favorabile evolutiei.
    Poate fi vorba si despre chestiuni financiare (nu numai relationale).
    Pentru artisti poate fi vorba despre un nou nivel de manifestare a talentului artistic – ca tot avem artisti in grup :)

Astfel ca suntem pe finalul acestui ciclu (Venus-Pluton) si suntem in momentul in care putem formula concluzii pentru ciclul urmator, pot apare idei despre cum vom derula viitoarele experiente astfel incat sa obtinem rezultate si mai bune.
    Este posibil sa avem stari-reactii de revolta si/sau de „nevoie” intensa de a schimba o situatie.

Eu va indem sa fiti sinceri cu voi si, sa recunoasteti si rezultatele precum si ceea ce va incurca, inca.

Eu cred ca este important sa intelegem evolutia in aceste cicluri de crestere.
    Mi-am propus in continuare sa urmarim ciclurile planetelor personale in colaborare cu planetele lente. Anul trecut am urmarit colaborarile cu Pluton si NN, pentru ca aceste cicluri sunt cumva coercitive – ne aliniaza „fortat” la drumul optim, daca noi nu avem disponibilitatea sa o facem.

In continuare vom urmari fazele acestor cicluri si le vom aborda si pe celelalte, pe masura ce vom intalni aspectele planetare – asa cum v-am amintit aici, mai sus colaborarea Soare-Jupiter.

Colaborarea Soare-Jupiter se impleteste cu colaborarea Mercur-Pluton zilele acestea si, avem sansa sa realizam o „deschidere a mintii” prin adaptarea personalitatii – observati ce limite depasiti zilele acestea si cum anume „treceti pe nivelul urmator”.

Este timpul potrivit sa reluam algoritmii :

Eu vad numai ceea ce am eu de vazut.
    Eu inteleg tot ceea ce am eu de inteles.
    Eu spun numai ceea ce am eu de spus.
    Eu fac numai ceea ce am eu de facut.

... in functie de situatiile cu care va intalniti.
    Poate vi se pare potrivit sa faceti un singur algoritm in care sa includeti toate ideile.
    Daca va este mai bine asa, asa faceti.
    Eu va indem sa folositi separat fiecare idee, dupa cum apar situatiile, pentru a exersa adaptabilitatea.
    De la un moment dat se poate lucra cu algoritmul combinat, cumulat, dar faceti asta cand sunteti siguri, cand simtiti stabilitatea interioara.

Aspecte astrologice de fond:

Va reamintesc ca lucram pe fondul urmatoarelor aspecte, care solicita transformari fundamentale :
    Opozitia Jupiter (Fecioara)-Neptun (retrograd, Pesti), s-a desfacut, dar ramane ca nuanta de fond.
    Trigonul Jupiter (Fecioara) – Pluton (Capricorn) care s-a desfacut deja, dar ramane de asemenea ca nuanta de fond si care, ne ajuta in procesul de materializare : daca alegem potrivit, lucrurile se leaga repede.
    Cuadratura Saturn (Sagetator) – Neptun (Pesti), care se formeaza la grad perfect pe 26 noiembrie chiar la faza de Luna Plina.

Cu opozitia Jupiter –Neptun vom lucra si anul viitor in aprilie-mai, (si partial intre timp, cat se mentine orbul) cand in ultima parte a miscarii sale aparent retrograde, Jupiter va reface acest aspect , cu Neptun in mers direct. La momentul reintrarii lui Jupiter in miscare directa, opozitia va fi in orb de 2,5 grade.

Cu trigonul Jupiter-Pluton vom lucra inca in doua faze anul viitor (si intre timp, pentru ca se pastreaza orbul):
    In martie 2016 cu Jupiter retrograd si Pluton direct.
    In iunie 2016 cu Jupiter direct si Pluton retrograd.

Cu cuadratura Saturn – Neptun vom lucra si anul viitor, punctual in iunie si septembrie, dar, de fapt intreg anul se va derula sub cerintele acestui aspect astral – spiritualitate autentica si evolutie spirituala prin trairea compasiunii si a iubirii.

Cuadratura Uranus - Pluton cu care am lucrat trei ani in sapte pasi, (2012-2015) ne-a ajutat sa facem alegerile potrivite pentru noi, in procesul de materializare, pentru a duce acest proces pe nivelul urmator al fiecaruia dintre noi.
    Trigonul Jupiter – Pluton ne poate ajuta sa intelegm procesul de materializare, la modul practic.

Pentru cei care urmaresc aspectele astrologice :

Luna strabate saptamana urmatoare semnele : pe faza de crestere, Capricorn de la gradul 23, Varsator, Pesti, Berbec pana la gradul 30.

Luna construieste urmatoarele aspecte :

Luni 14 decembrie : Luna (Capricorn) trigon NN (Fecioara)
    Marti 15 decembrie : Luna (Varsator) sextil Saturn (Sagetator) si Uranus (Berbec),
    trigon Marte (Balanta), cuadratura Venus (Scorpion).
    Miercuri 16 decembrie :
    Joi 17 decembrie : Luna conjunctie neptun si mai apoi Chiron (Pesti), cuadratura Saturn (Sagetator), trigon Venus (Scorpion).
    Vineri 18 decembrie : Luna (Pesti) opozitie Jupiter si NN (Fecioara).
    Sambata 19 decembrie : Luna (Bebec) cuadratura Pluton (Capricorn), opozitie Lilith (Balanta), trigon Saturn (Sagetator).
    Duminica 20 decembrie : Luna conjunctie Uranus (Berbec), opozitie Marte (Balanta).

Timp in care :

Luni 14 decembrie : Soare (Sagetator) cuadratura Jupiter (Fecioara), Mercur (Capricorn) sextil Neptun (Pesti).
    Marti 15 decembrie :
    Miercuri 16 decembrie :
    Joi 17 decembrie : Venus (Scorpion) sextil Pluton (Capricorn)
    Vineri 18 decembrie : Soare (Sagetator) cuadratura NN (Fecioara)
    Sambata 19 decembrie : Mercur conjunctie Pluton (Capricorn) – incepe un ciclu nou.
    Duminica 20 decembrie :

… …

Incercati sa va urmariti starea afectiva, modul de interactiune si socializare, derularea relatiilor sentimentale, in functie de ciclul planetei Venus in raport cu Soarele – puteti invata sa folositi acest ciclul la fel ca ciclul fazelor Lunii si, la fel ca ciclul Soare-Mercur.

Conjunctia Soare-Venus a fost pe 15 august.
    Venus a reluat deja mersul direct pe 6 septembrie
    Dupa acelasi principiu de observare ca si in cazul ciclului Soare – Mercur, acum planeta Venus este in miscare directa, in spatele Soarelui pe zodiac, in ordinea semnelor zodiacale.

Venus a revenit la miscarea directa pe 6 septembrie, (a intrat in miscare retrograda pe 26 iulie 2015), iar conjunctia Soare-Venus a fost pe 15 august. Suntem in acea faza a ciclului Soare – Venus in care Venus este in miscare directa in urma Soarelui, pana la urmatoarea conjunctie Soare-Venus care va fi pe 3 iunie 2016. Cand Venus se afla in urma Soarelui, simbolic se considera ca planeta primeste lumina Soarelui, iar noi suntem mai deschisi, mai disponibili pentru a construi relatii, mai atenti la nevoile sufletului nostru.
    Despre ciclul miscarii planetei Venus in raport cu Soarele am scris in :

Buletinul energetic 3-9 noiembrie 2014.

Conjunctie Soare - Mercur a fost pe 17 noiembrie, pe gradul 24 Scorpion cand, Mercur aflat in miscare directa a trecut in fata Soarelui pe zodiac. Mercur a revenit la miscarea directa pe 9 octombrie, de la gradul 0:56 Balanta.
    Suntem in acea faza a ciclului Soare-Mercur in care Mercur este in miscare directa, in fata Soarelui : procesul gandirii este dinamic, concentrarea se face mai usor, avem disponibilitatea de a accepta idei noi si in acelasi timp, este posibil ca mintea noastra sa fie mai relaxata si astfel procesele intuitive sa functioneze mai bine
    Despre ciclul miscarii planetei Mercur in raport cu Soarele am scris in :

Buletinul energetic 9-16 februarie 2014.

Cuadratura Uranus-Pluton genereaza o influenta astrala pe fondul careia se construiesc experientele perioadei pe care o traversam, pana in 2017. Ultimul aspect exact al cuadraturii s-a fomat pe 17 martie.
    O descriere a acestei influente poate fi gasita la link-ul urmator :

Buletinul energetic 5-12 decembrie 2013
    iar articolul intreg poate fi gasit pe blogul Astro Mercur :
    astromercur.blogspot.ro/2013/05/cuadratu...ranus-pluton-si.html

Va recomand sa urmariti materialele publicate intre buletinele energetice, pe blogul Astro Mercur astromercur.blogspot.ro/ .
    Acele articole pot sa prezinte informatii importante pentru momentele respective.

Va rog sa nu difuzati aceste materiale din cadrul grupului de lucru, in afara lui.
    Insa puteti discuta cu oricine despre ceea ce cititi si intelegeti, dupa cum intelegeti voi – acesta ar fi punctul vostru de vedere, nu al meu.

Este important sa va lamuriti ce inseamna algoritmii, cum sa-i construiti si cum sa-i folositi.
    Dupa cum spuneam, algoritmii sunt propozitii simple, scurte, cu verbul la timpul prezent, prin care noi ordonam si dirijam energiile.
    Buletinul cu paralela afirmatii-algoritmi :
    www.astromercur.ro/index.php/program-com...-afirmatii-algoritmi

Va invit sa discutam pe FORUM si despre algoritmi si despre orice subiect legat de influentele astrale si de evolutia noastra.

Spor maxim sa aveti.
    Intre timp folositi-va Lumina (energia) :)
    anca
    The administrator has disabled public write access.
    The following user(s) said Thank You: MariaAstro

14-20 decembrie 2015 8 years 11 months ago #606

• corina
    • corina's Avatar
    • Senior Member
    • Thank you received: 61
    Constientizarile din ultimele zile parca m-au maturizat brusc...daca se ma poate asa ceva la varsta mea : :)
    Cum ma vedeam eu cu mintea (Mercur cj Lilith) si ce motivatii aveam( a se citii orgolii)....care nu erau ale sufletului. E o mare eliberare si deja gandurile care tocau neincetat s-au linistit vizibil...si vad ca din ce in ce mai des reactionez spontan...direct din intuiitie..si ma surprind si eu pe mine ce imi iese ..si imi place nespus

Apoi e un vis care revine periodic in ultimii ani...se face ca am de dat o petrecere sau de plecat la drum si sunt departe de a fii gata...uneori pierdusem avionul si tot ma mosmondeam incercand sa fac bagajul ptr urmatorul..
    Constient eu abia astept schimbarea si gandesc ca sunt pregatita si cu incredere dar visul vrea sa-mi spuna ceva :blush:
    The following user(s) said Thank You: adminanca

14-20 decembrie 2015 8 years 11 months ago #607

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    corina wrote:
    Constientizarile din ultimele zile parca m-au maturizat brusc...daca se ma poate asa ceva la varsta mea : :)
    Cum ma vedeam eu cu mintea (Mercur cj Lilith) si ce motivatii aveam( a se citii orgolii)....care nu erau ale sufletului. E o mare eliberare si deja gandurile care tocau neincetat s-au linistit vizibil...si vad ca din ce in ce mai des reactionez spontan...direct din intuiitie..si ma surprind si eu pe mine ce imi iese ..si imi place nespus

Chestia asta cu "maturizarea" e un flux continuu, fara oprire, astfel ca ... nu conteaza varsta :)
    Eu cred ca, in general, fara sa vorbim de aspectele personale, cuadratura Saturn-Neptun are acest efect al maturizarii intr-o nuanta spirituala, evolutiva, cu constientizarea procesului si mai ales a efectelor.
    Mai avem tot anul viitor :)

Apoi e un vis care revine periodic in ultimii ani...se face ca am de dat o petrecere sau de plecat la drum si sunt departe de a fii gata...uneori pierdusem avionul si tot ma mosmondeam incercand sa fac bagajul ptr urmatorul..

Eu am avut astfel de vise acum ceva ani si, la fel, tot faceam bagaje, in sacose, ... ma gandeam eu asa in vis, cum sa plec cu doua sacose la drum, cu fiica-mea dupa mine. Chiar daca plecatu masini, trenuri , avioane, eu stiam ca ajung unde am de mers.
    Atunci nu stiam, nu intelegeam ca acum, dar, ... nu sunt necesare bagajele :)
    Tocmai ca le lasam in urma noastra, ca sa folosim alte "ïnstrumente", noi.

Constient eu abia astept schimbarea si gandesc ca sunt pregatita si cu incredere dar visul vrea sa-mi spuna ceva :blush:

Eu as zice sa vezi ce anume te incurca, ca bagaj ce ar putea sa nu mai fie necesar, acum.
    anca

14-20 decembrie 2015 8 years 11 months ago #608

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    Salutari tuturor,
    Daca mai vreti clarificari interioare, este foarte posibil sa le primiti cumva in seara aceasta, la noapte, maine ...
    Poate ati observat niste "ganduri noi" poate niste idei despre cum puteti face ceva altfel, nu neaparat total diferit dar, intr-o forma optimizata.
    Daca nu, inca, atunci puteti primi indrumare si niste raspunsuri azi-maine, in ideea de a va angaja pe o directie anume, la sfarsitul saptamanii.
    Subiectul, sau titpul de exercitu pe care il derulam zilele acestea si posibil sambata, va reveni in partea a doua a lunii ianuarie : 22 si 30 ianuarie, punctual, dar cu toleranta de 1-2 zile.
    anca

14-20 decembrie 2015 8 years 11 months ago #609

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    Discutie de pe Grupul Facebook, poate va este de folos :

Revolutionarea gandirii in casa emotiilor inseamna schimbarea emotiilor din cauza schimbarii gandirii emoticon smile nu?

Anca Tautu Prelucrarea (transformarea) emotiilor prin observarea si reorganizarea (modificarea) gandirii. Am folosit alte cuvinte, in ideea de a induce si actiunea respectiva - am observat ca ideea de schimbare poate fi perceputa ca pe "ceva" ce se produce, cand de fapt noi o generam ca rezultat al tuturor celorlalte "actiuni" cum ar fi observarea, dirijarea atentiei, modificarea starii. Dar, care zici tu ca este casa emotiilor ?

Cristina Noua A patra, guvernata de Luna.

Corina Barbulescu In ce sens sa transformam emotiile ?
    Eu inteleg ca ne arata niste trairi interioare pe care poate nu le intelegem cu mintea si odata ce le rezolvam/depasim starea dispar si emotiile.
    Chiar ma gandeam ...iubirea, bucuria, recunostinta le percepem tot sub forma de emotii ??

Cristina Noua Gandul declanseaza emotia emoticon smile normal ca am o emotie de bucurie cand ma gandesc ca vine Mosu' emoticon smile sau o emotie de tristete daca ma gandesc ca nu vine emoticon frown
    Deci ca sa transform emotia din tristete in bucurie, schimb gandul ca nu vine cu gandul ca vine emoticon smile deci din gand reglez emotia. Si daca mai si cred ca imi aduce ceva - starea - chiar o sa primesc emoticon smile

Cristina Noua O sa ziceti "io-te a descoperit si Cristina America"... dar la mine asta se intampla acum...

Anca Tautu Am revenit, ma pun la curent cu mesajele, ... da, eu credeam ca ai descoperit deja America emoticon smile

Corina Barbulescu Eu ma gandeam la genul acela de emotii pe care, la prima, vedere nu stim de ce sa le legam
    Nu stim ce simtim in legatura cu o situatie si atunci cand vine cazul corpul nostru reactioneaza cumva .. ca sa intelegem , daca suntem in stare

Anca Tautu Eu inteleg asa : Daca Luna guverneaza casa 4, nu inseamna ca (virgula) casa 4 este casa emotiilor, sau ca, casa guvernata de Luna este casa emotiilor. Inseamna ca domeniul aferent casei respective se exprima "din plin" prin energia guvernatorului deci...Vezi mai mult

Anca Tautu Daca vrei sa spui ca Mercur-Pluton se aseaza pe casa ta 4, atunci progresul mental (gandirii-comunicarii), noua viziune si eventuale decizii, se deruleaza in acest domeniu, al casei 4.

Anca Tautu Vorbim despre transformarea emotiilor atunci cand este cazul, adica atunci cand simtim emotiile asa-zise "negative" si ca sa iesim din starea respectiva, observam perceptia noastra asupra acelei realitati, care a generat acele emotii. prin schimbarea perspectivei - deci si a gandului, gandirii - reusim sa transformam emotia si sa ne plasam in alta stare.

Anca Tautu Corina : "Eu ma gandeam la genul acela de emotii pe care, la prima, vedere nu stim de ce sa le legam
    Nu stim ce simtim in legatura cu o situatie si atunci cand vine cazul corpul nostru reactioneaza cumva .. ca sa intelegem , daca suntem in stare" - aici cred ca te referi la simptome, reactii pe corpul fizic, nu la emotii.
    Îmi place · Răspunde · 1 · 6 ore
    Anca Tautu
    Anca Tautu Cand simtim emotii pe care nu le putem justifica rational, este posibil sa percepem anumite stari din planul colectiv, sau sa anticipam anumite situatii - ceea ce ar insemna ca deja functionam intuitiv, zic eu.

Anca Tautu "iubirea, bucuria, recunostinta le percepem tot sub forma de emotii ??" ... adica emotiile ar fi numai "negative" emoticon smile

Anca Tautu De asta le putem transforma pentru ca sunt de diferite vibratii, de la minus cat putem duce pana la plus cat putem duce, dupa cum ati constatat deja din experientele voastre.

Cristina Noua Ma simt cel putin confuza... este pt prima data cand "aud" ca domeniul casei a patra nu se refera la emotii. Luna, Racul, casa a patra, "eu simt". ..asa stiam eu..
    Oricum, eu asta simt ca mi se intampla - schimbare de emotii prin schimbare de ganduri ...Vezi mai mult

Anca Tautu Pai : "prin intermediul schimbarii intelegerii despre aceste lucruri, se produce o transformare a laturii mele emotionale" ... adica intelegerea domeniului respectiv, se ridica la un anumit nivel care, genereaza transformarea ... care se face prin intermediul emotiilor (simt si modelez ceea ce simt, daca nu simt constructiv). Dar, eu as particulariza pe casa 4 natala, daca acolo se aseaza conjunctia in cazul tau.

Cristina Noua Cum spuneati mai devreme, eu cel putin nu pot particulariza doar acolo...am aspecte si prin urmare cel mult pot s-o integrez (conjunctia).
    Multumim. emoticon smile
    Îmi place · Răspunde · 4 ore
    Cristina Noua
    Cristina Noua Si... astea sa zicem sunt nuantele mele, dar ideea la general pe care am simtit eu s-o "punctez" e ca lucrurile sunt mai mult si mai adanc si mai in profunzime de cautat, de observat, de cercetat. De aceea eu sa zicem nu ma uit la ce se vede omeneste pe casa respectiva, ci la dedesubturi, la sensul de sub experienta. E totusi Pluton.. Parerea mea emoticon smile

Anca Tautu Tu stii ca este Pluton si, tu stii sa te uiti pe harta, dar nu toti cei de aici stiu ... prin urmare eu caut exprimarea care sa transmita indemnul de a trai, omeneste emoticon smile astfel incat sa ne uitam dincolo de experienta, chiar daca nu stim ca asta facem....Vezi mai mult

Anca Tautu Ziceti cum vedeti voi, cand mai ajungeti pe aici, ca sa ne mai lamurim, ca parca asta era ideea, a lamuririi emoticon smile

Corina Barbulescu Da ..ma mai gandesc..eu ma leg de simptomele astea ale corpului ca un translator al mesajelor de la Sinele interior de deci cumva de la interior spre exterior.
    Aici era alta tema si m-am bagat si eu in seama
    anca
    Time to create page: 0.098 seconds