Din grupul facebook :
Cristina "Daca in timpul zilei putem deveni constienti, prin observare, de anumite mecanisme sau tipare si uneori putem reusi sa lucram cu ele, ne puteti spune cum sa facem noaptea? cand ele ruleaza si lucreaza din inconstient? Metaforic, ziua tinem herghelia cat de cat in fraie, dar noaptea cum facem, in somn, sa nu scape aiurea galopand si stricand tot ce reusim sa construim noi frumos ziua? (Poate pare nelalocul ei intrebarea, dar eu experimentez chestia asta - uneori ziua redresez constient cate ceva, dar noaptea cand nu mai am controlul constient, un fel de pilot automat face ce vrea el si eu dimineata trebuie s-o iau de la capat - si m-am gandit sa intreb.)"
Anca Tautu Eu inteleg asa :
Tiparele ruleaza mereu din inconstient, adica de acolo se activeaza si, mintea constienta preia si dezvolta, dar, noi facem asta raportandu-ne la emotii traite, stari traite ... fiecare percepe, intelege si dezvolta prin aceasta raportare la experienta personala ... chiar si atunci cand preluam prejudecati exterioare, prin preluare le dam o valoare de "adevar" care, genereaza emotii si stare afectiva.
Noaptea mintea este suspendata - eu asa inteleg. Noaptea functionam doar la nivel de "entitate", cu acces deci, la intregul plan si la intreaga experienta (memorie astrala). Din acest motiv "noaptea este un sfetnic bun" ...
Informatiile din vis - am inteles eu - sunt de doua tipuri ...
cele care provin din calatoriile dorite si realizate prin rezonanta cererii omuletului, sau fara cererea constienta dar prin intelegererea ca facem asta noaptea si suntem deschisi sa primim indrumare, fara sa o mai cerem mereu punctual
si,
Informatiile care vin din calatoriile nedorite (nesolicitate) dar realizate tot prin rezonanta, cu starea de zi. Aceste calatorii ne arata de fapt zona sensibila asupra careia avem de facut transformari, avem de inteles-contientizat-transformat atitudine si mod de gandire.
Eu inteleg ca oriunde am calatori noi noaptea (in stare de somn de fapt, oricand) suntem insotiti si protejati. Chiar daca experientele nu par frumoase, eu inteleg ca au rostul lor, ca informatie cu care avem ceva de facut. Poate fi o chestiune personala si/sau colectiva, dar daca apare in atentia noastra atunci avem de facut ceva cu ea.
Ceea ce ramane ca informatie la trezire dimineata, pare sa fie mesajul personal pe care ar fi potrivit sa-l folosim cumva
Cam asa si mai vorbim, sigur aveti informatii despre acest subiect cu care lucrati deja.