Welcome,
Guest
|
|
Aduc aici intrebarea din subiectul "sugestii" - pentru ca se refera la subiectul saptamanii iar eu uitasem sa deschid subiect nou pe Forum :
"Buna ziua,mi as dori sa reveniti cu o lamurire un pic mai concreta in legatura cu aspectul:rulaj mental-dialog interior. 2.CUM facem legatura concret cu Echipa de lucru a entitatilor si mai ales cum percepem mesajele lor 3.Cum ar trebui reformulata declaratia de intentie sau reinvestirea lor Va multumesc si va imbratisez cu drag " Asa cum inteleg eu lucrurile si, dupa cum am observat in timp ca se produc cele doua forme de activitate mentala: Rulajul mental curge fara sa fim neaparat prezenti in derularea gandurilor, cumva mai haotic, de la o idee la alta, sau in viteza pe aceeasi idee, fara sa observam si sensul curgerii ideilor-gandurilor, cu diferite stari emotionale care cresc in intensitate, de regula "negative", daca nu ne enervam, daca nu suntem nemultumiti sau chiar deznadajduiti, atunci macar simtim un disconfort, sau apare o anume "ambalare" in subiect, poate ambitie sau chiar orgoliu ... si ce mai identificati voi Dialogul curge asa cum ati vorbit (totusi) vreodata cu un prieten care stie sa asculte, care pune intrebarile potrivite, chiar daca pot fi incomode, care prezinta niste variante in discutie in modul detasat, linistit, chiar daca ar sari in sus de bucurie sa vada ca acceptati una din ele ... gandurile curg intr-un anume ritm, cumva sacadat, cu timp de observare si raspuns elaborat, care rezulta din observare si nu ca reactie din impuls. Legatura cu echipa - la fel, in mod normal, stiind ca este deja acolo, doar ca trebuie sa imi amintesc, sa "stiu" ca este, ... ma intreba cineva din clubul astro de ritualuri si "metode" zilele trecute, pe facebook. Eu sunt omul scurtaturilor, eu inteleg ca orice ritual sau metoda, ar putea fi necesar mintii mele. Echipa nu vrea ritualuri si teorii, nu are nevoie de asta. Echipa vrea doar dialog direct, cat mai simplu. Ei nu au repere temporale si spatiale, pentru ei totul curge si se raporteaza prin constientizarile noastre, si prin modul in care folosim cu incredere indrumarea lor chiar daca nu constientizam la momentul indrumarii. Ei sunt "copilotul" si se comporta ca atare. Noi complicam lucrurile, pentru vrem neaparat sa gasim o logica in toate. numai ca vrem sa potrivim in logica noastra manifestari ale logicii divine Mesajele le percepem pe diferite cai : Uneori auzim cuvinte in mintea noastra cumva fara sa le gandim, trec pe acolo rapid. Uneori vedem o informatie, pe strada, pe ecranul TV, radio, calculator, ne spune cineva un cuvant, citim intr-o carte "intamplator" ... Uneori se potrivesc situatii - vine-pleaca cineva, spune cineva ceva, apare o solicitare, un indemn, care aduce un sens preocuparii - intrebarii noastre. De cele mai multe ori apare senzatia de "cald-confort-siguranta-bine-imi vine sa" sau "rece-disconfort-crispare-nu-mi vine sa" fac ceva ce nu stiu daca sa fac sau sa nu fac. Este important ca fiecare sa-si recunoasca propriile reactiisi in timp se instaleaza un mod de "a fi" mereu pe receptie fara efort. Reformulam doar daca simtim ca este de facut asta, daca pare ca ceva nu se potriveste in schema, in plan, in viziune, daca simtim ca "nu ne place ceva" acolo. Aici depinde de fiecare si de situatie - dar daca accept ca sunt indrumat si daca simt ca am ceva de reformulat, atunci stiu ca primesc si indrumarea cum sa fac asta. Doar las putin timp mintea libera de rulaj, intru pe dialog : Ce am de facut aici ? ... si vine ideea, curge fara sa fac eu un rationament logic. Daca nu simt sa reformulez, atunci este important sa stiu ca sunt setat pe directia de mers inainte pemntru mine, in problema respectiva, sa simt ca sunt pe drum si totul se aseaza in fata mea astfel incat eu gestionez orice situatie-experienta cu "spor maxim" - adica cu efort minim pentru efect maxim. Cam asa zic, mai ziceti voi, poate |
anca
The administrator has disabled public write access.
|
|
Cristina
24 noiembrie la 17:02 Rugaminte: ne puteti da (din nou) datele aspectelor din actualul ciclu Venus-Uranus? Comentarii Anca Tautu Astazi este opozitia Venus-Uranus iar conjunctia a fost pe 4 martie cand de fapt a inceput ciclul curent Venus-Uranus. Revin si cu celelalte momente, dar, ca si ciclu, starea si experientele lunii martie se reiau acum, in sensul de a intelege noi cam ce si cat am inteles si ce mai avem de lucru. Acum ar fi potrivit chiar sa facem un efort de adaptare in relatia cu care lucram, sau in chestiuni financiare si, sa acceptam o schimbare, sa acceptam sa facem efortul pentru a realiza schimbarea, sau pentru a o lasa sa se produca. Îmi place · Răspunde · 3 · 24 noiembrie la 17:51 Cristina Pai da.. de aia am intrebat... emoticon smile se simte zdravan ziua de azi.. Îmi place · Răspunde · 24 noiembrie la 17:55 Anca Tautu si eu am picat vreo doua teste azi emoticon smile Îmi place · Răspunde · 24 noiembrie la 17:58 Diana Bucur eu ieri emoticon smile Îmi place · Răspunde · 24 noiembrie la 22:32 Cristina Eu..nu stiu emoticon grin Am avut niste "idei" dar nu clare clare... astept sa-mi pice fisele macar pe separatie... Îmi place · Răspunde · 1 · 25 noiembrie la 08:11 Anca Tautu Anca Tautu 26-27 aprilie a fost sextilul - deci posibil sa fi aparut indicii despre care ar fi cursul potrivit al lucrurilor Îmi place · Răspunde · 24 noiembrie la 17:54 Anca Tautu 25 mai cuadratura, cand au izbucnit probabil niste scantei ca sa pricepem ce nu merge de fapt. Îmi place · Răspunde · 1 · 24 noiembrie la 17:55 Anca Tautu 28-29 iunie trigonul, cand era momentul de implicare pentru a da un impuls de dezvoltare-rezolvare - depinde de tipul situatiei fiecaruia. Îmi place · Răspunde · 1 · 24 noiembrie la 17:57 Anca Tautu Este important sa nu uitam de ideea de fond pe care o da de fapt cuadratura Saturn-Neptun, ... chiar secvential abordata, ca in buletin. Inlantuirea mometelor de poate fi de folos daca reusim sa identificam experiente sau stari pe care le-am trait, astfel inlantuite, reactivate. Dar daca nu identificam acum, sau pe faze, nu inseamna ca nu facem exerctiul. Constientizarea va curge cand o vom intelege, cand vom putea folosi de fapt, intelesul. Intre timp traim si modelam. Eu am ratat testul dupa cum spuneam ieri, in sensul ca am ratat la prima incercare, pana seara am inteles ce fac de fapt, noaptea am reusit sa fac adaptarea si dimineata sa recuperez emoticon smile prin lucru energetic. Zic eu ca de fapt ideea de "compasiune-iubire pur si simplu" este de baza acum, chiar daca subiectul poate fi "relational" si tendinta noastra este de a-l aseza in norme de relationare ... daca vorbim de relatia de iubire-parteneriat, cuplu. Dar aceasta este doar o parte din lectia momentului, dupa cum am povestit deja. Îmi place · Răspunde · 2 · 25 noiembrie la 08:32 CristinaDa, sa stiti ca de fapt cam asa simt si eu c-ar fi vorba... Ca sa fie mai usor, cineva mi-a spus ca primul pas in mecanismul acesta este acceptarea. Simpla. Urmeaza respectul, apoi compasiunea, care toate inseamna deschiderea catre iubire, iubire care apoi se instaleaza pur si simplu. Îmi place · Răspunde · 25 noiembrie la 08:40 Anca Tautu Da, acceptarea cu "intelegere" si nu pentru ca "oricum nu am ce face" .... am mai vorbit despre acceptarea asta la vreo doua ateliere ... conteaza"motivatia" emoticon smile Îmi place · Răspunde · 1 · 25 noiembrie la 08:43 Cristina F fain... am citit din zbor ultimul comentariu si, in mijlocul unui "exercitiu" mi s-a aprins ledul "acceptare cu intelegere".. eu eram un butoi cu pulbere gata sa explodeze de revolta si frica emoticon smile multumim. Nu-mi mai place · Răspunde · 2 · 25 noiembrie la 12:30 Cristina Ooook... exercitiile continua.. dar pana unde sau care e acceptarea sanatoasa? Ne-ati mai spus, daca nu e deranj mare, puteti sa ne repetati? Îmi place · Răspunde · 1 · 27 noiembrie la 15:44 Cristina Eu e posibil sa fi acceptat alaltaieri, pana la urma, situatia, dar cu un rest se pare..pentru ca azi a venit un "bobarnac" (chiar daca printr-un abuz al cuiva, eu inteleg ca a fost asa pt lectia mea). Totusi, intrebarea e "trebuie" sa acceptam orice, cu deschidere maxima si increderea maxima ca totul se desfasoara in binele nostru, chiar anticipat, general, ca sa nu mai fie nevoie de bobarnace ulterioare, chestie care face ca situatia chiar sa se desfasoare f bine si frumos din prima? Cam asa? Îmi place · Răspunde · 1 · 27 noiembrie la 15:50 Anca Tautu a accepta o situatie nu inseamna a renunta la adevarul meu ci, inseamna a ma manifesta din starea de liniste pe care mi-o da acceptarea. Accept limitele celuilalt, fara sa-l judec si, asta imi da echilibru, eu actionez din acel echilibru interior. in lipsa acceptarii, eu actionez din pozitia de lupta cu situatia, cu celalalt. Acceptarea nu presupune sa nu spun ce am de spus, sau sa nu fac ce am de facut. Doar ma adaptez din starea aia de liniste pe care mi-o da acceptarea. Îmi place · Răspunde · 3 · 27 noiembrie la 18:32 Anca Tautu e de lamurit aici, in functie de ce tip de acceptare este vorba Îmi place · Răspunde · 27 noiembrie la 18:33 Cristina Daca e sa privesc asa, atunci inseamna ca astazi ar fi fost ok sa ma "opun" abuzului? Ceea ce s-a desfasurat alaltaieri a fost in regula, dar azi s-a sarit calul.. initial am gandit ca e un exercitiu de intindere a rabdarii, de incercare a smereniei, dar poate sa fi fost unul in care ar fi trebuit sa invat sa spun "nu"... ihm... da, depinde cum privesc... Îmi place · Răspunde · 27 noiembrie la 18:59 · Editat Anca Tautu Tu stii daca exista varianta "nu" si ce presupune ... ideea este ca daca accepti si te simti "rau" sub orice forma, eu inteleg ca nu e in regula. Acceptarea presupune instalarea linistii si mobilizarea in adaptare. Multi inteleg acceptarea ca pe resemnarea in fata unei limite cu care nu mai avem cum lucra. Îmi place · Răspunde · 2 · 27 noiembrie la 19:04 Cristina Nu stiu daca exista varianta "nu" pentru situatia punctuala de azi. Am facut ce mi s-a dat (pana la urma restul pe care nu-l acceptasem miercuri) dar spre deosebire de alaltaieri, azi am clocotit si nici la ora asta nu-s om emoticon frown Îmi place · Răspunde · 27 noiembrie la 22:23 · Editat Anca Tautu Acceptam mai greu sau mai usor, sau nu acceptam, in functie de scenariul care exista in mintea noastra. Nici nu conteaza ce este in mintea celorlalti, starea noastra si capacitatea de a trece peste, cu intelegere si impacare cu sine, depinde de cum percepem situatia - si aici intervine capacitatea de a reduce dimensiunea scenariului. Eu am mai spus cu diferite ocazii : oricine poate exprima o opinie in legatura cu viata noastra, Sau imi vad de mine si de viata mea ? Pot sa ascult si sa aleg daca si ce folosesc din opinia lui. Dar sa n-o pastrez ca referinta. Cand contextul nu ma lasa sa fac ce vreau, am de ales sa fac ce mi se spune chinuindu-ma sau bucurandu-ma de ceea ce doar eu stiu, nu si celalalt. Poate fi asta una din acele situatii in care libertatea mintii ma ajuta, orice ar fi in afara, inauntru eu fac peisajul emoticon smile Îmi place · Răspunde · 3 · 27 noiembrie la 23:05 |
anca
|
|
Tot din grupul de pe facebook :
Cristina 26 noiembrie la 17:54 · editat Eu am astazi o alta perceptie, la modul cat se poate de clar si de practic (deloc filosofic): lupta raului asupra celor care aleg si vor sa creada binele. Nimic exterior, totul in interiorul nostru, la nivelul constiintei. Stiu, trecem de nivelul de a vedea lucrurile in bine-rau. Atunci mai bine zis, necesitatea si indemnul de a spulbera iluzia unui rau in care am putea pica sa credem. Îmi placeComentează Văzută de 15 Ralucăi Ra, Mariei Luminita şi altor 2 le place asta. Comentarii Anca Tautu Pai, de ce sa creada cineva in rau ? emoticon smile cand recunoastem iluzia, aceasta dispare, devine o situatie cu o paleta de solutii, la alegere. Îmi place · Răspunde · 3 · 26 noiembrie la 21:04 Cristina Nimeni dintre noi nu poate spune ca, macar o data, nu a crezut cu toata convingerea ca ceva nu se poate, sau ca nu poate merge decat rau... de ce? Din "reflex"ul "învăţului"... Acum, pe cuadratura, cred ca pricepem ca putem si avem voie si e chiar foarte fain sa ne "dezvatam", sa vedem, sa simtim ca exista mai mult decat iluzia asta, a limitei. Îmi place · Răspunde · 2 · 26 noiembrie la 21:50 Cristina Si..asta inseamna ca dupa cuadratura (despre care teoria spune ca are un efect eliberator) vom descoperi paleta de solutii, la alegere emoticon smile Îmi place · Răspunde · 2 · 26 noiembrie la 21:52 Anca Tautu Eu inteleg asa : crede in "rau" omul care se razbuna, care traieste invidia (si nemultumirea), care traieste frica, indoiala. Ce spui tu Cristina se refera la limite - eu asa inteleg, nu este "rau", este un nivel la care consider sa ma raportez la un moment dat, pentru ca nu vad dincolo de el, inca. Cudratura aceasta (Saturn-Neptun pe semnele lor Sagetator-Pesti) provoaca-stimuleaza si stabilizeaza increderea dusa pana la-in "credinta", si cred eu ca ridica nivelul credintei, printr-o translatie din zona teoretica (religioasa, dogmatica) in zona de perceptie-simtire. La nivel personal, fiecare omulet se confrunta cu ambele niveluri de lucru - increderea in sine si credinta in ceva-ul acela "superior" pe care probabil ca vrem sa-l definim-lamurim mai mult, mai clar sau poate pe un alt nivel. Îmi place · Răspunde · 27 noiembrie la 20:05 Cristina Da, exact, la iluzia limitei ma refeream. Dar am constatat ca s-a manifestat foarte puternic. Îmi place · Răspunde · 27 noiembrie la 22:17 |
anca
|
|
Tot din grupul de pe facebook :
Raluca Ra 26 noiembrie la 17:05 Buna seara, Dragilor ce-o fi pe cer, ca aud, vad si iar aud discutii despre bani. "N-am cum sa rezolv ...", "imi trebuie bani pentru ...." etc. Majoritatea cuplurilor sau relatiilor au discutii in departamentul de bani. Mie imi vine sa rad, desi inteleg. Cred si simt o rearanjare a energiei banilor, insa dizolvarea credintei "banul conduce" si "banul se castiga din greu" cere rabdare la unii. Si mai sunt si alte aspecte, care merita atentie. Opinii va rog! Îmi placeComentează Văzută de 18 Alinei Axane, Dianei Bucur şi altor 2 le place asta. Comentarii Anca Tautu In lista credintelor noastre sunt si acestea in legatura cu banii, iar lectia pe subiectul "credinta" functioneaza unde se incranceneaza omul, deci si in zona banilor si, nu cred ca rabdarea mai intra in discutie, viteza de miscare creste rapid astfel ca si rabdarea isi schimba "sensul" si reperele. Îmi place · Răspunde · 4 · 26 noiembrie la 21:03 Anca Tautu Eu am construit la un moment dat un program de lucru pe relatia cu banii, pe care am adaptat modul de lucru cu algoritmi la modul general ... o sa-l readuc la Lumina, dupa ce rezolvam cu calculatorul, ca tot avem saptamana viitoare cuadratura Mercur-Jupiter. Îmi place · Răspunde · 5 · 26 noiembrie la 21:07 Raluca Ra Raluca Ra Multumesc! Îmi place · Răspunde · 26 noiembrie la 22:48 |
anca
|
Copyright @ 2013 AstroMercur.ro