• Intra in GRUP
  •  
    Iesire
    Welcome, Guest
    Username: Password: Remember me
    Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
    We welcome all new members and hope to see you around a lot!

TOPIC: sugestii

sugestii 9 years 2 days ago #592

• marcela
    • marcela's Avatar
    • New Member
    • Thank you received: 2
    Buna ziua,mi as dori sa reveniti cu o lamurire un pic mai concreta in legatura cu aspectul:rulaj mental-dialog interior.
    2.CUM facem legatura concret cu Echipa de lucru a entitatilor si mai ales cum percepem mesajele lor
    3.Cum ar trebui reformulata declaratia de intentie sau reinvestirea lor

Va multumesc si va imbratisez cu drag :unsure:
    The administrator has disabled public write access.
    The following user(s) said Thank You: adminanca, Diana

sugestii 9 years 1 day ago #594

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    • Thank you received: 321
    Am dus intrebarea in subiectul saptamanii.
    Las si aici raspunsul de acolo :

Asa cum inteleg eu lucrurile si, dupa cum am observat in timp ca se produc cele doua forme de activitate mentala:

Rulajul mental curge fara sa fim neaparat prezenti in derularea gandurilor, cumva mai haotic, de la o idee la alta, sau in viteza pe aceeasi idee, fara sa observam si sensul curgerii ideilor-gandurilor, cu diferite stari emotionale care cresc in intensitate, de regula "negative", daca nu ne enervam, daca nu suntem nemultumiti sau chiar deznadajduiti, atunci macar simtim un disconfort, sau apare o anume "ambalare" in subiect, poate ambitie sau chiar orgoliu ... si ce mai identificati voi

Dialogul curge asa cum ati vorbit (totusi) vreodata cu un prieten care stie sa asculte, care pune intrebarile potrivite, chiar daca pot fi incomode, care prezinta niste variante in discutie in modul detasat, linistit, chiar daca ar sari in sus de bucurie sa vada ca acceptati una din ele ... gandurile curg intr-un anume ritm, cumva sacadat, cu timp de observare si raspuns elaborat, care rezulta din observare si nu ca reactie din impuls.

Legatura cu echipa - la fel, in mod normal, stiind ca este deja acolo, doar ca trebuie sa imi amintesc, sa "stiu" ca este, ... ma intreba cineva din clubul astro de ritualuri si "metode" zilele trecute, pe facebook.
    Eu sunt omul scurtaturilor, eu inteleg ca orice ritual sau metoda, ar putea fi necesar mintii mele.
    Echipa nu vrea ritualuri si teorii, nu are nevoie de asta.
    Echipa vrea doar dialog direct, cat mai simplu.
    Ei nu au repere temporale si spatiale, pentru ei totul curge si se raporteaza prin constientizarile noastre, si prin modul in care folosim cu incredere indrumarea lor chiar daca nu constientizam la momentul indrumarii. Ei sunt "copilotul" si se comporta ca atare. Noi complicam lucrurile, pentru vrem neaparat sa gasim o logica in toate. numai ca vrem sa potrivim in logica noastra manifestari ale logicii divine :)

Mesajele le percepem pe diferite cai :
    Uneori auzim cuvinte in mintea noastra cumva fara sa le gandim, trec pe acolo rapid.
    Uneori vedem o informatie, pe strada, pe ecranul TV, radio, calculator, ne spune cineva un cuvant, citim intr-o carte "intamplator" ...
    Uneori se potrivesc situatii - vine-pleaca cineva, spune cineva ceva, apare o solicitare, un indemn, care aduce un sens preocuparii - intrebarii noastre.
    De cele mai multe ori apare senzatia de "cald-confort-siguranta-bine-imi vine sa" sau "rece-disconfort-crispare-nu-mi vine sa" fac ceva ce nu stiu daca sa fac sau sa nu fac.

Este important ca fiecare sa-si recunoasca propriile reactiisi in timp se instaleaza un mod de "a fi" mereu pe receptie fara efort.

Reformulam doar daca simtim ca este de facut asta, daca pare ca ceva nu se potriveste in schema, in plan, in viziune, daca simtim ca "nu ne place ceva" acolo.
    Aici depinde de fiecare si de situatie - dar daca accept ca sunt indrumat si daca simt ca am ceva de reformulat, atunci stiu ca primesc si indrumarea cum sa fac asta. Doar las putin timp mintea libera de rulaj, intru pe dialog :
    Ce am de facut aici ? ... si vine ideea, curge fara sa fac eu un rationament logic.

Daca nu simt sa reformulez, atunci este important sa stiu ca sunt setat pe directia de mers inainte pemntru mine, in problema respectiva, sa simt ca sunt pe drum si totul se aseaza in fata mea astfel incat eu gestionez orice situatie-experienta cu "spor maxim" - adica cu efort minim pentru efect maxim.
    Cam asa zic, mai ziceti voi, poate :)
    anca
    The administrator has disabled public write access.
    Time to create page: 0.075 seconds