Despre TIMP, simultaneitate si fluxul sincronicitatilor
- Detalii
- Categorie: Eveniment
- Publicat: Luni, 15 Septembrie 2014 17:34
- Scris de Anca Tautu
- Accesări: 3802
Ce facem astazi ? concluzii la Atelierul de astrologie dedicat “Fecioarei”
Am ales aceasta intrebare “Ce facem astazi ?” … pentru a-i indemna pe cei care ajung sa citeasca blogul Astro Mercur sa transleze intrebarea, aparent retorica, intr-un plan concret si, sa formuleze un raspuns.
Intentia a fost sa ne reamintim mereu, ca in orice moment, fiind constienti de ceea ce facem, putem schimba prioritatile si focusarea, dupa cum dorim sa ne potrivim in fluxul sincronicitatilor.
Traversam un timp potrivit pentru a ne lamuri si mai mult asupra importantei si functionarii acestui flux al sincronicitatilor.
Cei mai multi dintre noi, consideram ca suntem presati de timp.
Si, vom negocia mereu cu aceasta presiune, daca ramanem in tiparul “Timpului Liniar”.
Daca acceptam sa ne extindem viziunea asupra acestui tipar, este posibil sa descoperim ca fluxul sincronicitatilor nu se incadreaza, neaparat, in curgerea liniara a Timpului.
Devine important sa intelegem “simultaneitatea” si modul in care producem efecte, generand noi directii de manifestare simultan in mai multe planuri.
De ce facem acum aceasta observatie ?
Timpul Fecioarei ne poarta catre echinoctiul de toamna.
Acesta este un moment de bilant, daca ne raportam la ciclul anual, moment pe care il pregatim prin analiza, prin observare si constientizare. Daca privim doar in afara noastra, atunci pare ca momentul de bilant ar trebui sa fie la finalul anului calendaristic.
Dar observarea Timpului dupa calendar, liniar, are ca scop doar “evidenta timpului”, cuantificarea in unitati de masura acceptate si adoptate stiintific, deci, in cadrul unor limitari ale capacitatii oamenilor de a intelege si accepta ceea ce ei considera, la un moment dat, a fi adevarul.
Insa ritmurile naturii (ale Pamantului) se organizeaza in “cicluri” si au ca scop sustinerea procesului de evolutie.
Astfel, din miscarea de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui se naste ciclul echinoctiilor si solstitiilor, care incepe la echinoctiul de primavara si in cadrul caruia ne apropiem acum de echinoctiul de toamna, deci de jumatatea ciclului.
Aparent, un bilant al realizarilor noastre inventariaza rezultate.
Dar, ce reprezinta rezultatele ? si la ce rezultate ne referim , de fapt ?
Undeva printre rezultate se afla starea noastra de implinire, care nuanteaza perceptia.
Din nuanta perceptiei se naste forma rezultatului, asa cum il intelegem chiar acum, cand il privim.
Poate ar fi potrivit sa cautam, macar un moriv pentru care sa ne simtim impliniti, care sa ne faca sa nu ne mai gandim la multe alte motive de “neimplinire”. Sa facem asta acum si oricand.
Astfel pretuim valoarea dobandita si, generam in continuare, acest tip de experienta, a recunoasterii valorii in viata noastra. Iar la Luna Plina de pe 9 septembrie s-ar putea sa descoperim o noua viziune asupra propriei impliniri precum si asupra “intregului” care ne contine.
Revenim la tiparul Timpului si asupra concluziilor de la atelierul dedicat Fecioarei, cand am abordat ideea de a face efortul necesar pentru a iesi din tiparul timpului liniar si, de a accepta si a realiza o transformare a atitudinii noastre fata de TIMP.
Forma timpului este cea pe care o atribuim noi, la acest nivel de intelegere, la care am ajuns, acum.
Sa ne gandim la saltul pe care l-am facut atunci cand am acceptat ca Pamantul nu este plat, ci rotund. Ce potential imens am activat atunci si cat de mult s-a schimbat perspectiva noastra asupra lumii dar si asupra vietii. Initial a fost doar o perceptie diferita, mai larga, o viziune mai extinsa. Apoi a urmat acceptarea demonstratiei logice, simultan cu ridicarea logicii la un nivel mai inalt, dupa care am realizat cu totii extinderea viziunii. Mult mai tarziu a venit “dovada” observarii Pamantului din spatiul cosmic.
Tot procesul de observare si extindere a perceptiei si a viziunii s-a produs din interior – adica de pe Pamant.
Ce ar insemna sa ajungem in punctul in care percepem si intelegem altfel timpul ?
Pornind de la curgerea timpului in cicluri, ajungem la reluarea anumitor tipuri de experiente, de fiecare data de la alt nivel de intelegere si prelucrare a informatiei.
Diferenta de la un ciclu la urmatorul o face intelepciunea acumulata, pe care ar fi potrivit sa o folosim, tocmai pentru a interveni constient in construirea experientelor noastre de viata.
Daca acceptam gandul ca suntem intr-un proces de schimbare a conceptului privind timpul, putem folosi, cat mai mult si cat mai constient etapa de experimentare a largirii viziunii. Putem accepta ca forma timpului poate fi alta si, abia din acel moment experientele se pot construi altfel. Putem folosi reluarea ciclurilor pentru a actualiza programul de viata si putem folosi fazele ciclurilor pentru a functiona cu randamentul optim.
Luna septembrie ne-ar putea motiva sa acceptam posibilitatea unei reinnoiri personale.
Daca alegem sa ne implicam intr-un astfel de proces, pare important si interesant sa intelegem cum putem folosi un astfel de potential si, cum anume sa-l dezvoltam astfel incat sa ajungem la rezultatul care ne implineste la nivelul maxim posibil pentru fiecare dintre noi.
Intre timp, folositi-va Lumina :)
Spor si succes !
Va invitam in comunitatea Astro Mercur (grup de lucru (on-line) cu influentele astrale)