• Intra in GRUP
  •  
    Iesire
    Welcome, Guest
    Username: Password: Remember me
    Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
    We welcome all new members and hope to see you around a lot!
    • Page:
    • 1
    • 2

TOPIC: 9-15 noiembrie 2015

9-15 noiembrie 2015 9 years 2 weeks ago #584

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    • Thank you received: 321
    Poftiti va rog :)
    Luna Noua este la gradul 19,01 Scorpion.
    anca
    The administrator has disabled public write access.

9-15 noiembrie 2015 9 years 2 weeks ago #585

• mihaela
    • mihaela's Avatar
    • Junior Member
    • Thank you received: 8
    A-ti spus in buletin”Curajul este foarte important acum.Ca in orice moment in care pasim intr-o experienta neexperimentata inainte”..La mine e alta situatie am nevoie de mult curaj de a experimenta acelasi scenariu cu actorii diferiti.Nu stiu daca e vorba de frica sau groaza dar coincidentele sunt foarte evidente si obositoare.Da,vor fi voci care pot spune-daca e același scenariu inseamna ca stii sfirsitul si ca poti sa eviti greselile facute anterior.Dar nu simpt asa...starea pe care o percep momentan e aceia de atractie ca intr-un vaccum de a juca si de aceasta data piesa...

9-15 noiembrie 2015 9 years 2 weeks ago #586

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    mihaela wrote:
    A-ti spus in buletin”Curajul este foarte important acum.Ca in orice moment in care pasim intr-o experienta neexperimentata inainte”..La mine e alta situatie am nevoie de mult curaj de a experimenta acelasi scenariu cu actorii diferiti.Nu stiu daca e vorba de frica sau groaza dar coincidentele sunt foarte evidente si obositoare.Da,vor fi voci care pot spune-daca e același scenariu inseamna ca stii sfirsitul si ca poti sa eviti greselile facute anterior.Dar nu simpt asa...starea pe care o percep momentan e aceia de atractie ca intr-un vaccum de a juca si de aceasta data piesa...

Eu inteleg ca ar fi potrivit sa joci piesa "altfel" de data asta.
    "Altfel" poate fi la nivel de stare, atitudine, perceptie largita, acceptare fara implicare emotionala pe anumite directii sau in anumite momente ... toate acestea pot determina un alt rezultat.

Oricum nu este "aceeasi piesa", pentru ca tu esti alta si te afli in alt decor spatiu-timp, cu o experienta de viata imbogatita intre timp.
    Chiar daca ar fi un scenariu similar pe alocuri, el poate fi diferit pana la final si, de fapt, asta tu alegi si construiesti, pana la urma.

Daca te vei raporta la experienta traita deja, este foarte posibil sa construiesti acelasi scenariu cap-coada.
    Bazeaza-te pe experienta ta si foloseste ce ai invatat, fiind acum mai puternica tu in relatia cu tine - astfel poti consturi altceva.
    Nu relatia ti-celalalt este importanta de fapt ci, relatia tu-cu tine, pentru ca din asta se construieste relatia ta-cu celalalt.
    Eu astept vestea buna :)
    anca

9-15 noiembrie 2015 9 years 2 weeks ago #587

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    Aduc aici discutia din grupul facebook, dar nu mai am timp acum sa prelucrez scrierea, poate fac asta maine. Intre timp, va rog sa treceti peste textul organizatoric al facebook-ului :)

Cristina Noua Presupun ca Mihaela a scris emoticon smile
    Am trecut si eu prin doua experiente similare, la distanta de ani. Ambele s-au desfasurat la fel (din pacate) dar acum imi dau seama ca a doua a fost la fel pentru ca n-am priceput nimic din prima. A doua a fost de 100 de ori mai grea si (se pare ca tocmai) se finalizeaza la fel. Dar tocmai don faptul ca a fost muuuult mai complexa, am avut mai multe elemente ca de data asta sa si vad, sa si urmaresc, sa surprind si sa constientizez lectiile. Abia acum, daca ar urma o a treia, as pricepe si eu la ce sa fiu atenta la mine si sa fac altfel. Deci: acorda-ti cateva zile in care sa-ti pice fisele (fara sa le cauti) despre cum ai fost atunci si ce ai/n-ai facut. Tu, doar tu, ca tip de manifestare. Ai "gresit"? Ai facut compromisuri, tu fata de tine? Ai manifestat trasaturi de caracter si/sau temperament care de fapt ti se cere a fi modelate, corectate?.. Din context, te vezi pe tine, ca din exterior, ca un observator. Cand incep sa-ti pice fisele, te prinzi de lectii si fie te vei raporta/comporta altfel decat atunci, fie experienta se dizolva de la sine, ca nemaifiindu-ti necesara. Take your quite time a little bit...
    Îmi place · Răspunde · 2 · Ieri la 14:21

Cristina Noua Si as mai lua in calcul sa identific tiparul de gandire cu care imi atrag "povestea". Eu de exemplu l-am identificat in vara, dar cel putin pana la ora asta n-am reusit inca sa-l disloc. Identificarea insa mi-a produs dizolvarea experientei (putea sa-i schimbe directia, doar daca reuseam sa-l si disloc). Dislocarea imi va produce probabil noul tip de experienta, de data asta "pe curat". Nu cred insa ca tot cu aceleasi personaje. Pentru ca unele apar doar pt lectie. Zic eu...
    Îmi place · Răspunde · 1 · 23 de ore · Editat

Cristina Noua Si mai simt sa-ti spun ceva: nu te speria de vacuum. Ceea ce ce necesar pentru tine, tocmai senzatia asta ti-o da: te temi si in acelasi timp simti ca nu poti evita. Daca accepti semnificatia subtila inalta a provocarii, intri in ea cu curaj, pentru ca stii ca lucreaza de fapt in favoarea ta, oricat de absurd pare asta mintii tale.
    Îmi place · Răspunde · 1 · Ieri la 15:04

Anca Tautu Totusi, este normal sa se repete experientele, pentru ca experientele se construiesc in sensul lectiilor de invatat. Si acestea, astrologic, sunt aratate pe harta si au termen "toata viata" emoticon smile ceea ce nu inseamna sa traim acelasi lucru de "n" ori ci, sa traim de fiecare data altfel si din ce in ce mai frumos. Chiar daca anumite tendinte ale noastre apar in manifestare "din nou" - dupa ce, zicem noi ca am invatat - putem observa ca noi gestionam aceste tendinte diferit, de la o experienta la alta. Prin urmare, ideea ar fi sa acceptam experienta, chiar daca se repeta si, sa o construim mai frumos - ceea ce ar presupune ca ne-am transformat intre timp, ceea ce de fapt facem. Eu as accentua acest lucru, transformarea care se produce, pentru ca avem tendinta de a nu observa acest lucru, ne intalnim cu o reluare de experienta si ne plasam pe acelasi punct de observare ca la experienta anterioara, cand de fapt exact acest lucru ar fi potrivit sa schimbam - punctul si unghiul de observare. Din asta se naste totul mai apoi.
    Îmi place · Răspunde · 4 · Ieri la 17:00

Cristina Noua Da, excelent spus emoticon smile
    Îmi place · Răspunde · Ieri la 17:26

Raluca Ra Exact! Acest aspect experimentez si eu. Finalul nu e acelasi. Nivelul pe care-l joc e altul, perspectiva alta si eu sunt altfel. Deci jucam acelasi joc la alt nivel.
    Îmi place · Răspunde · 2 · 22 de ore

Cristina Noua Ma derutati, fetelor.. emoticon smile la mine finalul e acelasi, in timp ce eu m-am schimbat... Sa ma incurajeze chestia asta, ca nu va mai fi nevoie sa trec prin asa ceva altadata?... hmmm...
    Îmi place · Răspunde · 1 · 22 de ore

Raluca Ra Chiar azi punctam clar ca Universul sau tot ce facem noi pe Pamant e o scoala. Asa cum se invata lectii (pe care le traducem dupa dictionarul personal), asa se dau teste. Fiecare ajunge la un inteles. Cand ajungi peste un timp intr-o situatie asemanatoare (ca la fel mai putin sa fie) cu experienta acumulata actionezi diferit sau nu. Este esenta la care am ajuns eu in aceste zile. Punctual, exista o situatie care se repeta cu "n" persoane, revenita. Eu am alta perspectiva acum si ma amuz cum se schimba jocul. Cu fiecare persoana e diferit, dar jocul e acelasi. Si in scurt timp eu ajung sa relationez altfel si sa simt cum ma pozitionez. Merita sa fii si actor dar si regizor. Intentia mea e una: sa vad cum inteleg acum povestea, ajustand scenariul de fiecare data.
    Îmi place · Răspunde · 2 · 22 de ore · Editat

Cristina Noua Aha...deci sunt toate sansele sa mai trec...ca sa si "demonstrez" la test "transformarea"... mmmda.. emoticon smile asaa, spus la general si filosofic..
    Îmi place · Răspunde · 2 · 22 de ore · Editat

Raluca Ra crezi ca exista corigenta? totul e o joaca. n-am vazut vreun catalog emoticon smile
    Îmi place · Răspunde · 1 · 22 de ore

Hritcu Mihaela Nu e joaca...e viata cu timpuri si repere...chiar daca timpul e relativ acesta trebuie trait simtit si dusa mai departe informatia perceputa ca un prag spre o noua dezvoltare si de ce nu o evolutie aici sau mai tirziu
    Îmi place · Răspunde · 3 · 21 de ore

Cristina Noua Si..cred ca vorbim despre nuante/situatii diferite. Eu si Mihaela (si Anca) ne referim la situatii la scara mare a vietii, cu impact profund, spiritual, poate chiar karmic, pe care eu simt ca ar fi naiv sa le luam doar ca pe o joaca. Sunt intelesuri complexe, care marcheaza semnificativ traseul vietii unui om si evolutia sufletului sau.
    Îmi place · Răspunde · 2 · 21 de ore · Editat

Anca Tautu Cred ca ati intrat in jocul compararii povestilor emoticon smile Eu cunosc povestile unora dintre voi si pot formula concluzii bazandu-ma pe informatii pe care voi nu le aveti, si pot sa fac asta fara sa compar povestile. Totul tine de perceptie ... asta schimba povestea. Unii vad o joaca, altii vad un film, altii vad un chin, si se pot uita la acelasi lucru.
    Îmi place · Răspunde · 2 · 9 ore

Cristina Noua Asa e.. aveti dreptate.. fiecare percepe diferit..si deci traim diferit... putem intelege asta, obiectiv.
    Din ce ati scris dvs. Si Raluca, razbate clar sugestia (cel putin) de a incerca, accepta sa ne schimbam noi perceptia despre experiente. Cel putin pentru noi, cei care luam totul "prea in serios", poate ar avea efectul unei "depresurizari". F constructiv dialogul si interesanta directia spre care a dus.
    Îmi place · Răspunde · 1 · 7 ore

Anca Tautu Apoi , orice detaliu poate provoca impact profund. Impactul lasa urma pe care il lasam noi sa o lase emoticon smile o schimbare majora se poate naste dintr-o joaca sau dintr-un efort imens ... ideea de important sau "major" nu depinde de dimensiunea efortului. Aici intervine procesul creativ, care la modul ideal nu este premeditat ci spontan. Creativitatea aduce ideea si poate arata calea, iar restul este munca, materializare.
    Îmi place · Răspunde · 1 · 9 ore
    Anca Tautu
    Anca Tautu Eu o rog pe Raluca sa ne spuna cum a simtiti trecerea peste (prin) punctul mort pe care l-a depasit vara asta. Dar, fa un exercitiu de "transmisie" ... cauta cuvintele care sa "transmita" miscarea energiei. Treci dincolo de aspectul teoretic al experientei. Nuc trebuie sa dai detaliile "dureroase", pentru ca nu trebuie sa intram in "situatie" ... este important sa transmitem starea care ne misca inainte, pentru a oferi si altora ocazia sa se molipseasa emoticon smile
    Îmi place · Răspunde · 1 · 8 ore

Anca Tautu Va mai spun ceva si fug, deocamdata emoticon smile incercati sa nu ganditi vreo 2-3 zile ... chiar daca apar gandurile, rezistati tentatiei de a le organiza logic si de a formula concluzii "responsabile" . Accesam o energie care potenteaza creativitatea intr-un mod pragmatic, utilizabil, cu care vom lucra in continuare, cu care vom construi in continuare ... este important sa o lasam sa se miste liber, sa n-o blocam in intelegerea noastra, pentru ca astfel vom construi la fel ca pana acum ... si noi vrem sa construim altfel ...deci lasati reperele sa se reorganizeze.
    Îmi place · Răspunde · 2 · 8 ore

Raluca Ra Starea in care am intrat de multe ori are cuvinte pe care le caut inca. Pe scurt, am intrat in acel "deja exista" (la luna noua). Am adus "se va intampla" la "se petrece acum si simt", fara a conditiona CUM. Am auzit des o fraza de genul "sunt deja in momentul x; nu maine, nu peste un an, ci ACUM." Au fost zile in care s-a deschis un robinet de eliberare, constienta fiind ma uitam parca la altcineva si nu la mine. Este munca, energetic vorbind, desi cand ating punctul critic si vad rezultatul, omul din mine se intreaba "cum am reusit?!". Chemand mereu arhangheli, ingeri, entitati care sa ma ghideze (mentionez ca sunt ingeri pe pamant) vine indrumarea. Am dus increderea si siguranta cat mai sus, convinsa ca munca n-o fac singura. Eu fac si actionez, cu sustinere a celor ce pot si vor sa ma ajute. Am vorbit corpului meu. Orice gand sau simtamant nu e intamplator; ma ghideaza catre primul pas, ulterior venind si ceilalti. Cand nu-mi ascult intuitia imediat "se zburleste" ceva sau cineva, semn ca sa revin pe cale. Punctez ca experienta traita a fost privind pe ceilalti in pace cu mine." Aleg sa inchei aceasta situatie in pace si armonie. Sunt pregatita sa merg in etapa urmatoare si multumesc celor ce au mers alaturi de mine." E intelesul la care am ajuns pana acum, Campul care se creeaza este extraordinar. Si merg pe ideea ca ce transmit din interior se dezvolta in jur. Inchei transmisia si las deschis pentru impresii
    Îmi place · Răspunde · 1 · 5 ore · Editat

Cristina Noua Frumos ce spui tu Raluca si cel putin incurajator pentru noi ceilalti care poate am experimentat chestia asta pe franturi, mai putin constant sau consecvent. Suntem un grup de oameni care acum se vede clar ca suntem pe niveluri diferite, dar care se straduie fiecare cum poate si intelege. Mecanismul l-am prins si eu si am lucrat asa, dar uite, eu personal nu reusesc constant, tot timpul. Probabil tocmai pt ca il iau prea in serios sau uneori mi-e frica sa-mi asum responsabilitatea de creator sau am pauze in credinta sau...sau....
    Îmi place · Răspunde · 2 · 5 ore

Anca Tautu Eu cred ca toti experimentam orice, in faze, felii de experienta constienta, cu momente de derapaj, cu momente de constienta si realiniere, faze mai lungi sau mai scurte de "prezenta" in flux ... Eu cred ca e omeneste asa, cu cat mai multa pesiune punem pe mintea si sufletul nostru, cu atat mai "greu" pare totul. Iar "realitatea" de sezvaluie mai usor si mai frumos cand o privim cu curiozitate, nu cu nevoia de a o controla. Iar pe masura ce experimentam, intelesurile se actualizeaza. Dupa cum spuneam si in buletin, mie mi se pare important sa privim creatorul din noi cat mai normal cu putinta. Chiar aspectul divin, sa-l normalizam si in mintea noastra, dupa cum este "normal" in logica divina. Mai vorbim diseara emoticon smile
    Îmi place · Răspunde · 1 · 45 de minute

Raluca Ra Diseara consider masa rotunda pentru maine emoticon smile
    anca

9-15 noiembrie 2015 9 years 1 week ago #588

• Diana
    • Diana's Avatar
    • New Member
    • Thank you received: 12
    Eu in seara asta, dupa intalnirea on-line, am avut o discutie cu un prieten, discutie care m-a lamurit inca o data ca n-are sens sa explici nimanui niste lucruri prin care tu ai trecut deja, daca respectiva persoana e opaca la experientele tale si are nevoie de propria ei experienta. De parca eu, noi, toti nu facem acelasi lucru :))

9-15 noiembrie 2015 9 years 1 week ago #589

• adminanca
    • adminanca's Avatar
    • Administrator
    Diana Bucur wrote:
    Eu in seara asta, dupa intalnirea on-line, am avut o discutie cu un prieten, discutie care m-a lamurit inca o data ca n-are sens sa explici nimanui niste lucruri prin care tu ai trecut deja, daca respectiva persoana e opaca la experientele tale si are nevoie de propria ei experienta. De parca eu, noi, toti nu facem acelasi lucru :))

Eu vad totusi un sens si aici :)
    Nu este doar sansa celuilalt sa se deschida catre experienta ta, pe care o transmiti.
    Ai si tu sansa (avem si noi sansa) sa oferim experienta noastra cu detasare, cu drag si cu intelegerea opacitatii celuilalt - opacitate de moment ... al acestui moment, urmand ca la momentul traversarii propriei experiente sa-si aminteasca discutia si sa-si activeze propria intelegere, trecand astfel (eventual :) ) mai usor si / sau mai repede prin ce are de trecut.
    Cand traversam noi astfel de faze de lucru cu altii, ne crestem PP (puterea interioara) tocmai pentru ca exersam-dezvoltam detasarea cu tot dragul :)

Eu trec prin asta de cele mei multe ori cand vorbesc cu voi :) si in general, cu oricine ...
    Am o prietena in Canada, cu care vorbeam de prin anii '90 despre toate lucrurile astea care tin de gandire -focalizare, algoritmi si materializare, despre cartile vremurilor de atunci Aivenhov si Lazarev si, dupa vreo doi ani de discutii (in care eu o lamuream cum e cu interactiunea asta energetica, ea adaptandu-se la mediul acela) mi-a spus brusc la un moment dat : "acum inteleg ce spuneai tu acum doi ani cand vorbeam despre Lazarev ... o sa reiau cartile ca sa pricep din nou" :)

In astfel de discutii, exercitiul nostru, al celui care transmite, este sa transmitem cu drag d dar si cu detasare, sa acceptam nevoia de experiment al celuilalt, sa nu-i judecam limita momentului, pentru ca dragul si detasarea ajuta la "transmisia potrivita".
    Daca te lasi in voia dezamagirii, deja ai judecat si cand judeci blochezi procesul creativ si in realitatea lui si in realitatea ta - pentru ca si tu "te creezi" pe tine prin experienta comuna.
    Cam asa zicem noi :) acum pe 11.11 :)
    anca
    The following user(s) said Thank You: Diana
    • Page:
    • 1
    • 2
    Time to create page: 0.114 seconds